Van Gaal kende vaker valse start bij nieuwe club

Reacties

Louis van Gaal ging tijdens zijn competitiedebuut op de bank bij Manchester United thuis met 1-2 onderuit tegen Swansea City. Dat was niet de eerste keer dat hij punten morste bij zijn entree bij een nieuwe werkgever.

Van Gaal kende vaker valse start bij nieuwe club

Daar was Van Gaal (rechts op foto, naast assistent Ryan Giggs) zichzelf ook van bewust, zo verklaarde hij al voor de wedstrijd. 'Ik begin nooit goed, niet bij Barcelona en ook niet bij Bayern München. Ik heb tijd nodig.' Daarmee doet de 63-jarige oefenmeester zichzelf echter tekort. Hij debuteerde bij Ajax in de Eredivisie namelijk op 9 oktober 1991 met een 4-0 zege op Sparta Rotterdam.

Ook zijn eerste dienstverband bij Barcelona begon op 31 augustus 1997 met een overwinning in de Primera División, 3-0 tegen Real Sociedad. Daarna kwam echter de klad erin. In 2002 bleef hij tijdens zijn herkansing bij de Catalaanse club bij zijn eerste competitiewedstrijd steken op 2-2 tegen Atlético Madrid. Zeven jaar later kon hij tijdens zijn Bundesliga-debuut ook niet winnen. Op bezoek bij Hoffenheim werd het 1-1.

Als bondscoach van Oranje ging Van Gaal ook twee keer moeizaam van start. In 2000 debuteerde hij in de Amsterdam Arena met een 2-2 gelijkspel tegen Ierland en tien jaar later won hij de eerste wedstrijd opnieuw niet. Uit tegen België werd met 2-4 verloren. Een valse start bleek echter zelden een voorbode voor een slecht seizoen. Van Gaal was bij bijna al zijn clubs succesvol.

Reeks
Overigens betekende de nederlaag van United een einde aan een knappe reeks van de topclub. De laatste keer dat thuis de eerste competitiewedstrijd verloren werd, was in 1972 toen Ipswich Town met 2-1 te sterk was.  Destijds was dat de aankondiging van een rampseizoen: United eindigde dat jaar als achttiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.