Van Gaal: 'Ik was de koning van Manchester, nu de duivel'

Reacties

Louis van Gaal weet een week na zijn debuut in de Premier League hoe het eraan toegaat in de Engelse pers. Na het teleurstellende begin, op Old Trafford werd met 1-2 verloren van Swansea City, wacht zondag een uitduel met Sunderland.

Van Gaal: 'Ik was de koning van Manchester, nu de duivel'

'Twee weken geleden was ik nog de Koning van Manchester, nu ben ik ineens de Duivel van Manchester', verwijst Van Gaal op de clubwebsite naar de spottende krantenkoppen in de tabloids. 'Zo werkt de voetbalwereld nu eenmaal en al helemaal de media in dit land. Maar ik denk dat de Manchester United-fans intelligent genoeg zijn om daar doorheen te prikken. Ik heb al eerder gezegd dat de eerste drie maanden moeilijk zouden worden, zowel voor de fans, de spelers als voor mij.'

Welbeck
Met nog negen dagen te gaan heeft Van Gaal bovendien nog maar kort de tijd om zijn selectie van nieuw bloed te voorzien. Na de Argentijnse verdediger Marcos Rojo worden er nog meer topaankopen verwacht. Ondertussen gaf de voormalige Oranje-bondscoach aan dat Danny Welbeck niet aan spelen toe zal gaan komen. De Nederlander heeft de Engelse spits volgens de Britse pers verteld dat hij achteraan sluit in de pikorde van de spitsen.

'Ik weet wat ik tegen Danny gezegd heb en hij weet dat ook', aldus Van Gaal. 'Volgens mij is de pers aan het gissen omdat ze niet bij dat onderhoud, waar ook Ryan Giggs bij aanwezig was, waren. Ik ga er verder ook niks over zeggen. Dat gesprek was privé. Ik ga er vanuit dat Danny ook niks zal zeggen.'

Mogelijk gaat Van Gaal Welbeck elders speelminuten laten opdoen. Van Gaal zou ook Wilfried Zaha en Tom Cleverly nog willen verhuren. Welbeck heeft Robin van Persie en Wayne Rooney voor zich en moet ook Javier 'Chicharito' Hernández voor zich dulden. Bovendien is het een publiek geheim dat Van Gaal gecharmeerd is van de achttienjarige James Wilson. Mogelijk legt Van Gaal bovendien nog een nieuwe aanvaller vast.

Eerder gaf de coach al te kennen dat Van Persie bij Sunderland mogelijk zijn rentree gaat maken. De Oranje-international sloot vanwege het WK later aan in de voorbereiding.

Manchester was in de aanloop naar het debuut van Louis van Gaal in de ban van de Nederlander.
Manchester was in de aanloop naar het debuut van Louis van Gaal in de ban van de Nederlander.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.