Van Gaal haalt Sneijder alsnog bij Nederlands elftal

Bondscoach Louis van Gaal heeft Wesley Sneijder alsnog bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald. Hij vervangt PSV-er Georginio Wijnaldum, die zich met een enkelblessure geblesseerd afmeldde. Vrijdag ontbrak de 29-jarige spelmaker van Galatasaray nog in de Oranje-selectie, omdat Van Gaal het voor Sneijder beter achtte om bij zijn club te blijven trainen tijdens de interlandperiode.

Van Gaal haalt Sneijder alsnog bij Nederlands elftal

Sneijder startte dit seizoen voortvarend bij Galatasaray, maar Van Gaal zei vrijdag bij de bekendmaking van de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Andorra te willen wachten tot de middenvelder weer volledig fit is. Bovendien zei de bondscoach met Rafael van der Vaart al een speler te hebben die in aanmerking komt voor de positie van Sneijder.

Vorige maand liet Van Gaal Sneijder ook al buiten zijn keurkorps voor de oefeninterland tegen Portugal. Sneijder liet in gesprek met Johan Derksen op RTL 7 weten op meer krediet te hebben gerekend. Van Gaal stelde echter dat hij tijdens de gesprekken tijdens de Azië-tour voldoende duidelijk had gemaakt dat Sneijder zich voorlopig moest richten op het weer volledig fit worden. Robin van Persie nam daarom ook de aanvoerdersband over.

Het Nederlands elftal traint maandag om 18.00 uur voor het eerst in aanloop naar de uitwedstrijd van vrijdag tegen Estland. Volgende week dinsdag komt Oranje in actie in Andorra. Sneijder reist vandaag nog af naar Noordwijk om zich bij zijn collega-internationals te voegen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen