Van Gaal: 'Sneijder en De Jong niet geholpen met invitatie'

Wesley Sneijder en Nigel de Jong zijn volgens bondscoach Louis van Gaal op de goede weg, maar een uitnodiging voor Oranje is nog niet opportuun.

Van Gaal: 'Sneijder en De Jong niet geholpen met invitatie'

Bij het bekendmaken van zijn selectie voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Andorra gaf Van Gaal vrijdag ook uitleg over de internationals die niet werden uitverkoren voor de wedstrijden op 6 en 10 september.

Sneijder en De Jong hebben zich de laatste weken positief onderscheiden bij hun clubs Galatasaray en AC Milan. Maar Van Gaal heeft zijn redenen om de twee middenvelders nog buiten zijn selectie te houden.

'Ik ga hem pas weer selecteren als hij helemaal fit is', zei Van Gaal over Sneijder. 'En dat duurt vaak een weekje of zeven. Volgende maand spelen we weer twee interlands. Dan bekijken we de situatie weer.'

Voor het passeren van De Jong had Van Gaal een andere redenen. 'Ook Nigel doet het goed. Maar tegen Estland en Andorra spelen we zonder een verdedigende middenvelder. En ook Nigel is nog op de weg terug. Hij en Wesley zijn er niet bij geholpen als ik ze nu bij Oranje haal. Ze moeten nu lekker trainen bij hun club.'

Bekijk hier al onze video's