Van Gaal haalt Blind naar Manchester United

Reacties

Na een zomer vol geruchten heeft de transfer van Daley Blind (24) naar Manchester United vlak voor het einde van de transferperiode toch zijn beslag gekregen. De Ajacied verkast voor 17,5 miljoen euro naar de Engelse recordkampioen. Een bedrag dat mogelijk nog kan oplopen.

Van Gaal haalt Blind naar Manchester United

In Manchester wordt Blind herenigd met Louis van Gaal, de voormalig bondscoach die na met Oranje op het WK in Brazilië als derde te zijn geëindigd vrijwel direct aan de slag ging als manager van United.

Voor Blind komt zodoende een einde aan heel wat jaren als Ajacied. De linkspoot, die zowel als linksback als op het middenveld uitkwam voor de Amsterdammers, doorliep de jeugdopleiding en maakte zijn debuut in het seizoen 2008/09. Hij werd een jaargang later voor zes maanden verhuurd aan FC Groningen.

In de vier seizoenen daarop werd Blind steeds kampioen met Ajax. In die jaren ontpopte Blind zich meer en meer tot steunpilaar van de Amsterdammers en verdiende hij zijn plek bij Oranje. Ajax, dat nog tot en met maandag een vervanger kan aantrekken, bevestigde inmiddels - onder voorbehoud van vervulling van een aantal voorwaarden - het akkoord tussen de clubs. Blind stond nog onder contract tot medio 2016.

Bij Man Utd moet Blind, die na zijn medische keuring een meerjarig contract zal gaan tekenen, bijdragen aan een opleving. Onder Van Gaal werd uit de eerste twee competitieduels maar een punt gepakt en volgde een zeer pijnlijke uitschakeling in de Capital One Cup, 4-0 tegen de Engelse voetbaldreumes MK Dons (League One).

Blind is na Ander Herrera, Luke Shaw, Marcos Rojo en recordaankoop Angel Di María de vijfde topaankoop van de Nederlandse coach, die daardoor al voor 186 miljoen investeerde in nieuwe spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.