Van Gaal gefrustreerd door corners: 'Dit is niet normaal'

Reacties

AFC Bournemouth versloeg dankzij twee hoekschoppen het Manchester United van manager Louis van Gaal, die verrast is door de manier waarop zijn ploeg de standaardsituaties verdedigde.

Van Gaal gefrustreerd door corners: 'Dit is niet normaal'

'Twee dode spelmomenten hebben ons opgebroken. Dat is niet normaal, want we besteden veel aandacht aan de organisatie bij standaardsituaties', begon Van Gaal tegenover de BBC. 'Zij hadden een aantal varianten ingestudeerd, maar dan mag dit nog niet gebeuren.'

Vooral bij de tweede goal van Bournemouth was de organisatie van United niet op orde, waardoor Joshua King in de 54ste minuut uit een laag aangesneden corner raak schoot. 'Je kunt nooit zeggen waar dat aan ligt. Ik moet daarvoor eerst met alle spelers spreken. Je ziet dat er een gat ligt en dat moet je ruiken. Dat gebeurde niet en dan is het een doelpunt', aldus Van Gaal.

De Nederlandse coach zag daarmee zijn plannen voor de tweede helft in rook opgaan. 'We speelden goed voor rust en ik had het gevoel dat we konden winnen, maar dan kom je achter door een standaardsituatie en is het lastig de situatie om te keren. De spelers hebben er alles aan gedaan, maar Bournemouth zette goed druk op de bal. Dat maakte het moeilijk om kansen te creëren', verklaarde Van Gaal het verlies tegen de promovendus.

De kritiek op zijn functioneren deed Van Gaal weinig. 'Zo gaat dat altijd. Het gaat om de vraag: geloof je in je manager of geloof je niet in hem? Vorig seizoen hadden de fans vertrouwen en dat is het belangrijkste. Bovendien tonen ook de spelers het commitment om te presteren.'

Manchester United wacht nu al vijf duels (G3, V2) op een zege. United werd dinsdag uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League en bezet de vierde positie in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.