Van Gaal corrigeert directeur: geen wereldreis Man Utd

Reacties

Louis van Gaal heeft eigenhandig een streep gezet door een plan van Manchester United-directeur Ed Woodward. De bestuurder wilde met de club van de Nederlandse ex-bondscoach de hele wereld rondtrekken om het inkomstenverlies van het naast Europees voetbal grijpen te compenseren. Daar wil Van Gaal evenwel niets van weten.

Van Gaal corrigeert directeur: geen wereldreis Man Utd

Door de zevende plek van het afgelopen seizoen onder David Moyes bleef United verschoond van een Europees ticket. Normaliter haalt de Engelse recordkampioen vijftig tot zestig miljoen euro binnen met de Europese campagne.

Om dat verlies nog enigszins te compenseren wilde Woodward in de weken dat de overige clubs in Europa actief zijn door middel van commerciële tripjes naar onder meer Dubai en door Azië zo'n twintig miljoen euro binnenhalen. Maar Van Gaal heeft daar een stokje voor gestoken.

'Ik heb een periode van minimaal tien weken nodig om deze ploeg te laten spelen zoals ik wil', vertelt hij in De Telegraaf. 'Daarna komen de zaken pas anders te liggen en zullen we kijken of er gelegenheid is om een paar wedstrijden in het buitenland af te werken.'

Aanvankelijk was Van Gaal ook tegen de huidige commerciële oefentrip door de Verenigde Staten. United speelde de voorbije week in de Verenigde Staten iedere keer in een andere speelstad in het kader van de vriendschappelijke International Champions Cup. Maandag is Liverpool in de finale de tegenstander.

'Met de clubleiding heb ik nu gesproken over vriendschappelijke duels in het komende seizoen', legt Van Gaal uit wat er uit de gesprekken met de directie is gekomen. 'Het moeten bovendien tegenstanders zijn van een hoog niveau, zoals de afgelopen weken in de Verenigde Staten. De eerste tien weken wil ik van maandag tot vrijdag alleen maar trainen', zo wil Van Gaal onder meer zijn 3-5-2-tactiek perfectioneren.

Na terugkomst van de trip in de Verenigde Staten zal Van Gaal zijn spelers op de hoogte stellen van de plannen die hij met hen heeft. In Amerika heeft hij alle 26 spelers aan het werk gezien. Na die gesprekken zal ook blijken of Van Gaal nog versterkingen gaat halen. Waar hij onlangs aangaf dat dat niet per se nodig is, is de verwachting dat United zeker op zoek zal gaan naar een nieuwe verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.