Young schiet Van Gaal en United langs Real Madrid

Louis van Gaal heeft zich met Manchester United geplaatst voor de finale van de International Champions Cup. In een bomvol Michigan Stadium, dat plaats bood aan 109 duizend toeschouwers, was de ploeg van de voormalige Oranje-bondscoach met 3-1 te sterk voor Real Madrid. Liverpool wacht in de finale van het toernooi in de VS.

Van Gaal leidde United eerder ook al langs AS Roma (3-2 winst) en Internazionale (1-1, winst na penalty's) en zette die trend voort tegen De Koninklijke. In de inmiddels vertrouwde 3-5-2-formatie namen The Red Devils na 21 minuten de leiding, toen Ashley Young een fantastisch uitgespeelde aanval met een schot in de korte hoek de juiste bekroning gaf.

Real beet bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo, die een kwartier voor tijd zijn eerste minuten van de voorbereiding mocht maken, vooral van zich af via Gareth Bale. De Welshman zorgde vanaf de stip voor de gelijkmaker en trof na de pauze de paal uit een vrije trap, maar kon niet voorkomen dat United er met de zege vandoor ging.

Ashley Young zet Manchester United op voorsprong na een vloeiend lopende aanval van het elftal van Louis van Gaal.

Want nog voor rust stelde Young orde op zaken met een voorzet die langs alles en iedereen in het doel van Iker Casillas vloog. De Spaanse doelman kon pas laat ingrijpen omdat Wayne Rooney een poging deed de bal van richting te veranderen. In de slotfase deelde invaller Javier Hernández de genadeklap uit door van dichtbij raak te koppen.

Daarmee stelde de Mexicaanse spits een finaleplaats van Van Gaal en zijn mannen definitief veilig. Daarin wacht maandagnacht in Miami Liverpool, dat in de finale staat doordat Manchester City zaterdag na penalty's van Olympiakos Piraeus verloor. De door PSV begeerde Karim Rekik begon tijdens het oefenduel, dat in 2-2 eindigde, in de basis aan de kant van City.