Van Gaal blijft zoeken naar ideale formatie voor United

Reacties

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft erop gezinspeeld dat hij tegen Leicester City opnieuw kiest voor 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Manchester United is al het hele seizoen op zoek naar het ideale spelsysteem.

Van Gaal blijft zoeken naar ideale formatie voor United

Van Gaal leek in december zijn ideale formatie te hebben gevonden. Met een 3-1-4-2-systeem maakte United in een aantal wedstrijden indruk, maar in januari kwam de klad erin. Tegen Tottenham Hotspur (0-0), Stoke City (1-1) en Southampton (0-1 verlies) werden punten verspeeld, terwijl Queens Park Rangers pas verslagen (2-0) werd nadat Van Gaal was overgestapt naar 4-4-2.

Op dat moment kreeg de Nederlandse manager veel kritiek van supporters en media op zijn behoudende speelwijze, die te weinig kansen zou opleveren. 'Het is waar dat we in de laatste drie wedstrijden weinig mogelijkheden hebben gekregen', erkende Van Gaal in aanloop naar het thuisduel met Leicester City. 'Dat is de reden dat ik het systeem veranderd heb. We moeten sneller spelen, omdat onze tegenstanders de ruimtes klein maken.'

In de strijd om de FA Cup tegen Cambridge United (0-0) besloot Van Gaal daarom terug te grijpen op zijn 4-4-2-formatie met een ruit op het middenveld, een experiment dat tegen Leicester een vervolg kan krijgen. Door zijn aanpassingen in de speelwijze is Van Gaal er in elk geval in geslaagd het meest bekritiseerde deel van zijn elftal, de defensie, te ontlasten. In de laatste veertien competitieve wedstrijden kreeg United slechts zeven tegendoelpunten. De laatste keer dat de verdediging van Van Gaal door het ijs zakte, was uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Leicester (5-3 verlies).

Verkopen
Hoewel Engelse tabloids iedere dag vol staan met transfergeruchten over United, wees Van Gaal de suggestie van de hand dat hij in januari nog aankopen doet. 'We hebben Victor Valdés gehaald en daar blijft het bij. We gaan alleen spelers verkopen, niet kopen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.