Van Gaal blijft goedgeluimd: 'We speelden lang goed'

Manchester United moest een 3-0 nederlaag slikken in het Premier League-duel met Tottenham Hotspur, maar manager Louis van Gaal telde na afloop zijn zegeningen.

Het verzet vanThe Red Devils werd in de zeventigste minuut gebroken toen Dele Alli de score opende. Een kleine zes minuten later moest doelman David de Gea de bal voor de derde keer uit het doel vissen. 'Ik heb tegen de spelers gezegd dat ik vond dat we voor die eerste tegengoal een goede uitwedstrijd speelden', zei Van Gaal in gesprek met de BBC.

'We hadden misschien wel de grootste kans van de wedstrijd via Anthony Martial, maar binnen zes minuten is de wedstrijd dan ineens gespeeld. We kregen vandaag zelfs een doelpunt tegen uit een standaardsituatie, terwijl we daar normaliter juist zo sterk in zijn. Maar oké, dit kan gebeuren en we zullen hier mee moeten leven.'

Door de eigen nederlaag en de 2-1 overwinning van stadgenoot Manchester City op zaterdag tegen West Bromwich Albion is de vierde plek, die rechtgeeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, iets verder uit zicht geraakt. De achterstand op The Citizens bedraagt nu vier punten.

'We hebben nog zes wedstrijden te gaan en we weten inmiddels dat ook onze concurrenten nog punten kunnen laten liggen', klonk het hoopvol uit de mond van Van Gaal. 'Ik zie ook wel in dat we nu een gat laten vallen en dat we dat weer moeten dichten. Dat is lastig. Maar ieder team kan van ieder team verliezen in deze competitie, dus we zijn nog steeds in de race.'