Van Eijden van NEC naar AZ na dit seizoen

Reacties

Rens van Eijden maakt na dit seizoen de overstap van NEC naar AZ. De 28-jarige verdediger vertrekt transfervrij naar Alkmaar.

Van Eijden van NEC naar AZ na dit seizoen

Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, tekent Van Eijden bij AZ een contract tot medio 2020.

De Alkmaarse club haalt daarmee de gewenste ervaring binnen. 'Met Rens van Eijden halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis', zegt technisch directeur Max Huiberts op de AZ-website. 'Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder. Hij is een natuurlijke leider, die het klappen van de zweep kent. Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ behoefte aan heeft.'

Voor Van Eijden komt daarmee een einde aan zijn lange verblijf bij NEC, waar hij in 2009 neerstreek en tot 187 duels kwam. Afgelopen winter was hij dicht bij een vertrek naar Dinamo Moskou. Maar die transfer ketste op het laatste moment af na aanvullende eisen van de Russische club.

NEC had al ingespeeld op een vertrek van Van Eijden. De Nijmeegse club had zich verzekerd van de diensten van Dario Dumic en Mikael Dyrestam. Bij AZ is Van Eijden de mogelijke opvolger van Ron Vlaar, wiens contract komende zomer afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.