Van Dijk trefzeker tijdens nieuwe nederlaag Inter

Het schokeffect bij Internazionale na het ontslag van trainer Frank de Boer is uitgebleven. De club uit Milaan verloor in Groep K van de Europa League op bezoek bij Southampton: 2-1.

Dinsdag werd De Boer al na 84 dagen op straat gezet door de Nerazzurri, die dramatisch aan het seizoen waren gestart onder de voormalige Ajax-coach. Inter verloor liefst zeven van de veertien wedstrijden en speelde er twee gelijk. Tijdens het uitduel met Southampton leek het eindelijk eens mee te zitten.

Na ruim een half uur miste Ivan Perisic een opgelegde kans in het St Mary's Stadium, maar Mauro Icardi was wel trefzeker vanuit de rebound. Aan de andere kant keepte Samir Handanovic een geweldige wedstrijd. De doelman stopte op slag van rust een strafschop van Dusan Tadic. Zijn zevende gestopte penalty in dienst van Inter.

In de 64ste minuut moest Handanovic alsnog de bal uit het net vissen. Virgil van Dijk, die net als Cuco Martina een basisplaats had bij The Saints, trok de stand gelijk. Die klap kwam ogenschijnlijk hard aan bij de bezoekers, want vijf minuten later was het al 2-1 door een enorm knullige eigen goal van Yuto Nagatomo.

Southampton hield de voorsprong vast en is nu met zeven punten uit vier duels de nummer twee in Groep K. Sparta Praag is met twee punten meer de koploper. Hapoel Beer Sheva is de nummer drie met vier punten, terwijl Internazionale met drie punten ook nog niet uitgeschakeld is.