VI Opinie: De Boer had meer tijd moeten krijgen bij Inter

Reacties

Na amper drie maanden is er dinsdag een einde gekomen aan het Italiaanse avontuur van Frank de Boer, die door Internazionale op straat is gezet. Is het ontslag terecht en had De Boer wel in het Milanese wespennest moeten stappen?

VI Opinie: De Boer had meer tijd moeten krijgen bij Inter

Onder leiding van de ex-trainer van Ajax speelde Inter veertien officiële wedstrijden. In de Serie A werd in elf duels slechts vier keer gewonnen door de Nerazzurri. Ook in de Europa League vielen de resultaten tegen. Inter verloor van Hapoel Beer Sheva en Sparta Praag, maar was wel te sterk voor Southampton.

Niet alleen op sportief vlak kende De Boer problemen in Milaan. Ook was er onrust in de selectie, bijvoorbeeld rond Marcelo Brozovic en Mauro Icardi. Laatstgenoemde raakte in conflict met de harde kern van de Nerazzurri vanwege enkele passages in zijn biografie. Het boek werd kort na publicatie van de markt gehaald. Brozovic werd op zijn beurt in september uit de selectie gezet door De Boer vanwege wangedrag. Nadat de Kroaat zijn excuses had aangeboden, werd hij weer in genade aangenomen door de Nederlander.

In de afgelopen week laaide de onrust al op rond De Boer. Geruchten in Italiaanse media over een vertrek werden door het bestuur van Inter tegengesproken. De 1-0 nederlaag van afgelopen zondag bij Sampdoria bleek echter alsnog de genadeklap voor de 46-jarige coach, wiens taken tijdelijk worden overgenomen door interim-trainer Stefano Vecchi.

De vraag is ook wat de toekomstplannen van De Boer zijn. Wacht hij op een volgende uitdaging in het buitenland of ziet hij het bijvoorbeeld zitten om assistent-bondscoach bij Oranje te worden? Log in met je VI-account en praat mee!

De ultieme Italië Special

De Italië Special ligt vanaf 1 november in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
Bestel de Italië Special

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.