Jonk: 'De Boer wist waar hij aan begon bij Internazionale'

Reacties

Wim Jonk denkt dat Frank de Boer een weloverwogen keuze heeft gemaakt om als trainer aan de slag te gaan bij Internazionale. Dat dit project uiteindelijk heeft geleid tot een snel ontslag, is volgens hem het gevolg van een optelsom.

Jonk: 'De Boer wist waar hij aan begon bij Internazionale'

Dinsdag kreeg De Boer van de clubleiding van Inter definitief het bericht dat zijn Italiaanse avontuur voorbij is. Tegenover Voetbal International reageerde Jonk, die zelf tussen 1993 en 1995 voor Inter speelde, op de stelling dat De Boer nooit naar Inter had moeten gaan.

'Het is, lijkt me, een weloverwogen keuze geweest van Frank om voor Inter te kiezen', meldde Jonk, die als speler en hoofd opleidingen met De Boer samenwerkte. 'Hij zal zich verdiept hebben in de club en met de nieuwe eigenaren over hun visie hebben gesproken. Frank wist dus waaraan hij begon. Maar als je voor Inter kiest, neem je altijd een risico omdat de club niet bekendstaat om de rust en het geduld.'

Een gebrek aan resultaten heeft De Boer uiteindelijk opgebroken, vermoedt Jonk. 'Het is een absolute topclub, daar moet je direct presteren. Je moet gewoon winnen. En als de resultaten te wisselvallig zijn, beginnen de problemen, wordt het onrustig op de tribunes. En uiteindelijk wordt dat een optelsom.'

In de rubriek VI-Panel komen ook Aron Winter (oud-speler Internazionale), David Endt (journalist en Inter-fan) en Andy van der Meijde (oud-speler Inter) aan het woord over de keuze van Frank de Boer voor Internazionale. Lees hun mening in VI of op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.