Van Dijk nog weken aan de kant: transfer ver weg

Reacties

Claude Puel weet nog niet precies wanneer hij weer over Virgil van Dijk kan beschikken. Volgens de Franse manager van Southampton staat de 25-jarige verdediger 'weken' aan de kant door zijn enkelblessure.

Van Dijk nog weken aan de kant: transfer ver weg

Vorige week deed het gerucht de ronde dat Van Dijk drie maanden zou ontbreken door de kwetsuur die hij vorige week zondag opliep in het competitieduel met Leicester City (3-0). Zonder zijn sterkhouder plaatste Southampton zich ten koste van Liverpool voor de League Cup-finale. Of de Oranje-international er op 26 februari weer bij is in de eindstrijd tegen Manchester United, kon Puel niet zeggen.

'We weten dat Virgil van Dijk een paar weken zal ontbreken in de ploeg', zei Puel maandag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Swansea City. 'Het is belangrijk om de komende weken een goede balans te vinden zonder hem. We zullen zien hoe vaak hij niet beschikbaar zal zijn.' Puel sloot niet uit dat The Saints nog in actie komen op de transfermarkt, want eerder vertrok José Fonte al naar West Ham United.

Een winterse transfer zit er voor Van Dijk niet in. Door zijn indrukwekkende optredens kwam de interesse van de Engelse topclubs op gang, maar zijn enkelblessure gooit nu roet in het eten. De 1 meter 93 lange mandekker, die sinds het vertrek van Fonte aanvoerder van The Saints is, kwam dit seizoen al dertig keer in actie voor de club waar ook Jordy Clasie en Cuco Martina spelen. Door zijn absentie zijn Florin Gardos, Maya Yoshida en Jack Stephens de overgebleven centrumverdedigers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.