Weergaloze Welbeck en Walcott vellen Southampton in FA Cup

Reacties

Danny Welbeck heeft de wedstrijd tegen Southampton in de zestiende finale van het FA Cup-toernooi aangegrepen om te laten zien dat hij helemaal terug is.

Weergaloze Welbeck en Walcott vellen Southampton in FA Cup

Met twee goals had de spits, die lange tijd uit de roulatie was vanwege een knieblessure, een riant aandeel in de 0-5 zege bij het machteloze Southampton. Theo Walcott liet een hattrick aantekenen tegen zijn oude club en troefde daarmee Welbeck nog af.

Zowel Southampton-coach Claude Puel als Arsenal-manager Arsène Wenger voerde liefst tien wijzigingen door in zijn basisformatie. Dat betekende bij The Saints - die zich midweeks plaatsten voor de finale van het League Cup-toernooi - een basisplaats voor Jordy Clasie en Cuco Martina. Virgil van Dijk ontbrak nog steeds vanwege zijn enkelblessure.

Het gemis van de verdediger deed zich voelen bij Southampton, want Arsenal sneed herhaaldelijk als een mes door de boter bij de defensie van de thuisploeg. Welbeck, die voor het eerst sinds mei 2016 in de basis stond nadat hij volledig is hersteld van een knieblessure, opende het bal in de vijftiende minuut. Een puntertje van de spits belandde via de onderkant van de lat in het doel.

Binnen een mum van tijd stond het al 0-2 en opnieuw was Welbeck de schutter. De aanvaller, die werd weggestuurd door Alex Oxlade-Chamberlain, rondde koeltjes af na een fabelachtige aanname. De geschorste Arsène Wenger bekeek het vanaf de tribune allemaal geamuseerd aan, zeker nadat Walcott de derde treffer produceerde, op aangeven van Welbeck.

Ook in de tweede helft deed Arsenal de thuisploeg veel pijn. In de 69ste minuut zorgde Walcott eenvoudig voor de 0-4. De aanvaller sloeg toe na uitstekend voorwerk van Alexis Sánchez, die na 65 minuten in de ploeg was gekomen voor Welbeck. Walcott completeerde even later zijn hattrick, opnieuw als eindstation van een aanval waarbij Sánchez het een-na-laatste station was.

Eerder op de dag werd Liverpool uitgeschakeld in het FA Cup-toernooi. Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur loten wel mee voor de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.