Van der Wiel meldt zich met vijfde titel op rij bij Oranje

Reacties

Gregory van der Wiel heeft zich maandag met een uitermate goed gevoel in Hoenderloo gemeld bij het Nederlands elftal. De rechtsback veroverde liefst vier prijzen met Paris Saint-Germain en heeft een aanbieding op zak om zijn contract voor vier jaar te verlengen.

Van der Wiel meldt zich met vijfde titel op rij bij Oranje

e

Van der Wiel was dit seizoen met zijn club oppermachtig in eigen land. PSG legde beslag op de landstitel, de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Franse supercup. 'Af en toe moet ik mezelf in mijn arm knijpen en zeggen dat het niet normaal is dat een jongen van 27 al zo veel prijzen heeft gewonnen', aldus de rechtsback in gesprek met De Telegraaf. Van der Wiel werd de voorbije vijf jaar kampioen: twee keer bij Ajax en de laatste drie maal bij PSG.

De 42-voudig international kijkt met een voldaan gevoel terug op de voorbije jaargang: 'De meeste voldoening haalde ik dit jaar uit het feit dat ik alles speelde', aldus de verdediger, die niet bang is voor verzadiging. 'Dat hoeft ook niet met zulke winnaars in mijn team. Zij tellen hun titels ook', weet de Amsterdammer, die met vijf titels nog flink zijn meerdere moet erkennen in Zlatan Ibrahimovic. De Zweed veroverde al twaalf kampioensbekers in zijn imposante voetballoopbaan. 'Nog zeven keer kampioen worden zal moeilijk worden. Dat ik dat vijf keer flikte maakt me al supertrots.'

De hoofdstedelingen zijn content met de Nederlander en bieden hem de mogelijkheid om nog vier jaar aan de club verbonden te blijven. 'Het is de bedoeling bij PSG te blijven, maar we hebben nog geen overeenstemming over een nieuwe verbintenis', aldus Van der Wiel.

Het Nederlands elftal bereidt zich in Hoenderloo voor op de laatste interlandperiode van de huidige voetbaljaargang. Oranje speelt vrijdag vriendschappelijk tegen de Verenigde Staten, waarna een week later de belangrijke EK-kwalificatieontmoeting in en tegen Letland volgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.