VI Live: blik terug op een zaterdag vol finales

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een zaterdag vol finales

En met het laatste fluitsignaal in Toronto zit ook de VI Live voor zaterdag, en dus een stukje zondag, erop.

00.23 uur: EINDSTAND NEDERLAND-ZWEDEN 1-2
Het oefenduel in Toronto zit erop. Het noodweer trouwens ook. De Oranje Leeuwinnen verliezen met 1-2 in het duel dat een half uur stil lag vanwege onweer. De ploeg van Roger Reijners zal nu gaan toewerken naar het eerste WK-duel ooit: op 7 juni tegen Nieuw-Zeeland.

23.51 uur: ORANJE LEEUWINNEN MOGEN WEER
De Oranje Leeuwinnen hervatten zo de wedstrijd tegen Zweden. De oefeninterland was na 61 minuten stilgelegd wegens het noodweer in Canada.

23.20 uur: ORANJE LEEUWINNEN STOPPEN ERMEE
Kort na de 2-1 van de Zweedse Kosovare Asllani stoppen we ermee. Het onweert en de Oranje Leeuwinnen moeten even wachten. Onduidelijk is nog of er definitief gestaakt gaat worden. Het regent nog steeds onophoudelijk.

23.19 uur: BARCELONA WINT COPA DEL REY
Barcelona heeft mede door een onnavolgbare Lionel Messi nog kans op de treble. Athletic de Bilbao sneuvelt in Camp Nou met 1-3. Messi scoort twee keer, Neymar één keer. Op 6 juni kan de Spaanse kampioen de treble vervolmaken in de Champions League-finale tegen Juventus.

22.12 uur: ZWEDEN KOMT LANGSZIJ
Loes Geurts wordt uitgespeeld en Lotta Schelin zet de Zweedse dames weer naast de Oranje Leeuwinnen: 1-1.

23.05 uur: ERETREFFER BILBAO
Met een fraaie kopbal zorgt Iñaki Williams voor de 1-3 en de eretreffer. Maar dat Barcelona de dubbel gaat pakken, is wel zeker.

22.59 uur: MESSI DOET NOG EEN DUIT IN HET ZAKJE
Als het nog niet beslist was, is het dat nu wel. Op aangeven van Dani Alves zet Messi de 0-3 op het scorebord in de bekerfinale.

22.53 uur: VIERDE PRIJS VOOR PSG
Het is opnieuw feest voor Gregory van der Wiel. De rechtsback van Paris Saint-Germain wint na de Franse Super Cup, de Ligue 1 en de Coupe de la Ligue ook de Coupe de France. Van der Wiel leverde tegen AJ Auxerre de assist voor de enige treffer van de wedstrijd, die gemaakt werd door Edinson Cavani.

22.48 uur: RUSTSTAND NEDERLAND-ZWEDEN 1-0
De Nederlandse dames gaan met een 1-0 voorsprong rusten dankzij de goal van Manon Melis.

22.44 uur: LEEUWINNEN OP VOORSPRONG
Vlak voor rust komen de Oranje Leeuwinnen op voorsprong. Manon Melis schiet van dichtbij een rebound binnen en zet Nederland op voorsprong tegen Zweden. Een en ander gebeurt overigens in de stromende regen; het is hondenweer in Canada.

22.39 uur: EINDSTAND ATALANTA BERGAMO - AC MILAN 1-3
Filippo Inzaghi besluit het seizoen met AC Milan met een zege. De trainer ziet Giacomo Bonaventura tegen zijn oude ploeg uitgroeien tot held met twee goals.

22.27 uur: CAVANI KOPT RAAK
AJ Auxerre capituleert alsnog. De tweedeklasser houdt lang stand tegen de kampioen van Frankrijk, maar door een kopbal van Edinson Cavani komt Paris Saint-Germain nu toch op voorsprong.

22.17 uur: RUSTSTAND ATHLETIC DE BILBAO - BARCELONA 0-2
Meer tegengoals blijven Bilbao bespaard, al wijst alles erop dat Barcelona de bekerwinst al binnen heeft.

22.05 uur: BARCELONA OP ROZEN
Het is al 2-0 voor Barcelona. Luis Suarez gunt Neymar een intikker. Athletic de Bilbao krijgt alle hoeken van Camp Nou te zien en Barcelona stevent af op de dubbel!

22.00 uur: ORANJE LEEUWINNEN VAN START
De Oranje Leeuwinnen zijn begonnen aan het oefenduel met Zweden. Overigens gebeurt dit op een American Football-veld vol met lijnen die niets met het voetbalspel te maken hebben. Waarvan akte.

21.54 uur: DOST EN LOKHOFF WINNEN DFB-POKAL
Het zit erop in Berlijn. VfL Wolfsburg wint ten koste van Borussia Dortmund de DFB-Pokal. Dat is voor de eerste keer in de clubgeschiedenis. Bas Dost en assistent-coach Ton Lokhoff zijn zodoende een hoofdprijs rijker. Voor Jürgen Klopp is het een zuur afscheid. Hij vertrekt als trainer van Borussia Dortmund en had dat in stijl kunnen doen, maar daar steekt de nummer twee van dit seizoen mede dankzij een goal van Dost een stokje voor.

21.50 uur: MESSI ZET BARCELONA OP VOORSPRONG
Wat een goal!!! Lionel Messi zet Barcelona in de bekerfinale met een onnavolgbare actie op 0-1. De verdedigers van Athletic de Bilbao staan erbij en kijken ernaar. Wat een geweldige solo! Een staande ovatie is het gevolg.

21.47 uur: RUSTSTAND AJ AUXERRE - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
AJ Auxerre houdt voorlopig stand en gaat met de brilstand rusten tegen de Franse kampioen. PSG heeft de tweedeklasser nog niet kunnen breken.

21.35 uur: ATALANTA BERGAMO - AC MILAN 1-2
AC Milan heeft in een tijdbestek van drie minuten een 1-0 achterstand omgebogen. Daniele Baselli kopte de thuisploeg op voorsprong, maar zag hoe Giampaolo Pazzini in de 36ste minuut een strafschop benutte en Giacomo Bonaventura zijn oude club twee minuten later pijn deed door een van de paal terugspringende bal binnen te schieten.

21.30 uur: AFTRAP ATHLETIC DE BILBAO - BARCELONA
De bekerfinale van Spanje is van start gegaan in Camp Nou.
De opstellingen:
Athletic de Bilbao: Iago; Bustinza, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Beñat; Iraola, Mikel Rico, Iñaki; Aduriz.
Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

21.10 uur: OPSTELLING LEEUWINNEN
Deze elf Oranje Leeuwinnen treden om 22.00 uur aan in het oefenduel met Zweden.

21.00 uur: AFTRAP AJ AUXERRE-PSG
Gaat PSG na de Franse Super Cup, de Franse titel en de Coupe de la Ligue ook nog de Coupe de France in de wacht slepen of kan tweedeklasser AJ Auxerre voor een enorme stunt zorgen? Bij PSG is Gregory van der Wiel basisspeler.

20.47 uur: DOST BELANGRIJK
Bij de finale om de DFB Pokal is de ruststand 1-3 voor VfL Wolfsburg. Jürgen Klopp moet een list gaan verzinnen om met een hoofdprijs afscheid te nemen bij Borussia Dortmund. Bas Dost is goud waard voor Wolfsburg met een goal. Vlak voor rust miste Pierre-Emerick Aubameyang door een uiterste krachtsinspanning van Ricardo Rodriguez (een sliding) een enorme kans. Dortmund vroeg daarbij om een pingel, maar kreeg geen penalty. Bij Wolfsburg is het de vraag of we de aan zijn enkel geblesseerde Kevin De Bruyne na rust nog gaan terugzien.

20.45 uur: LAATSTE DUEL INZAGHI
In Bergamo is afgetrapt voor het duel Atalanta Bergamo-AC Milan. Het moet wel heel gek lopen, wil dit duel niet het laatste optreden zijn van Filippo Inzaghi als coach van de Rossoneri. Marco van Ginkel en Nigel de Jong staan bij de bezoekers in ieder geval in de basis. Urby Emanuelson zit bij de thuisploeg op de bank.

20.38 uur: DOST SCOORT
Bas Dost scoort!!! Hij kopt een geweldige voorzet van Ivan Perisic binnen: 1-3. Plots heeft VfL Wolfsburg de DFB Pokal voor het grijpen.

20.34 uur: DE BRUYNE KNALT RAAK
VfL Wolfsburg neemt de leiding in de DFB Pokal-finale. Kevin de Bruyne schiet op geweldige wijze raak, nadat Daniel Caligiuri de bal op hem had teruggelegd: 1-2.

20.27 uur: GEEN BACUNA-TREBLE
Doordat Leandro Bacuna met Aston Villa naast de FA Cup-zege grijpt, is er geen sprake van een heuse Bacuna-treble. Zijn broertje Juninho won met FC Groningen de beker, terwijl zijn oudere broer Johnsen met Harkemase Boys beslag legde op de districtsbeker. Leandro Bacuna kan helaas geen feestje vieren.

20.25 uur: KOEMAN GAAT EUROPA IN
En heeft dat te danken aan Arsenal. Hier lees je er meer over.

20.22 uur: WOLFSBURG OP GELIJKE HOOGTE
Luiz Gustavo schiet een rebound binnen: 1-1. Na een vrije trap van Naldo moest Mitchell Langerak de rebound toestaan. Het staat weer 1-1 in de finale om de DFB Pokal.

20.22 uur: ARSENAL WINT DE FA CUP
Arsenal was op Wembley veel te goed voor Aston Villa. Uiteindelijk eindigt de FA Cup-finale op 4-0. Ron Vlaar en Leandro Bacuna gaan dus hard onderuit. Arsenal prolongeert de FA Cup-winst en kan nu bogen op twaalf eindzeges!

20.21 uur: OOK NOG 4-0
Olivier Giroud maakt het Arsenal-feestje helemaal compleet. De invaller tikt met buitenkant links soepeltjes de 4-0 binnen tegen Aston Villa in de FA Cup-finale.

20.20 uur: REUS MIST
Daar schiet Marco Reus dé kans op de 2-0 tegen Wolfsburg hoog over.

20.07 uur: LANGERAK REDT
Bijna had Bas Dost daar een aandeel in de snelle gelijkmaker. Hij legt de bal af op Ivan Perisic, maar de Kroaat ziet zijn inzet knap gestopt worden door Mitchell Langerak.

20.05 uur: AUBAMEYANG SCOORT SNEL
Na vijf minuten is het al raak. Pierre-Emerick Aubameyang zet Dortmund met een volley op voorsprong. De voorzet is van Shinji Kagawa. Dat is een tegenvaller voor Dost!

20.00 uur: AFTRAP BORUSSIA DORTMUND - VFL WOLFSBURG
Kan Bas Dost namens VfL Wolfsburg het afscheid van Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp verpesten?

19.54 uur: EINDSTAND HELLAS VERONA - JUVENTUS 2-2
Hellas Verona pakt in de absolute slotfase toch nog een punt tegen Juventus als Juan Gómez raak kopt: 2-2. Eerder miste Carlos Tévez een strafschop voor de bezoekers en pakte Simone Pepe een rode kaart. Door zijn doelpunt is Luca Toni zo goed als zeker van de topscorerstitel in de Serie A.

19.49 uur: MERTESACKER BESLIST DUEL
Het sprookje van Aston Villa lijkt definitief voorbij. Per Mertesacker kopt een corner binnen en bezorgt Arsenal een veilige marge van drie: 3-0.

19.37 uur: WONDERGOAL SÁNCHEZ
Wat een geweldig doelpunt van Alexis Sánchez. De Arsenal-aanvaller komt met links naar binnen en haalt met rechts uit. De bal is zwanger van effect en zwabbert schitterend langs de kansloze doelman Shay Given: 2-0.

19.17 uur: RUSTSTAND ARSENAL - ASTON VILLA 1-0
Arsenal heeft voor rust geen kind aan Aston Villa en leidt verdiend met 1-0.

19.17 uur: DOELPUNT LLORENTE
Juventus staat weer op voorsprong. Het is Fernando Llorente die een mooie aanval afrondt: 1-2.

19.10 uur: GOAL WALCOTT
Arsenal krijgt waar het recht op heeft en neemt de leiding in de finale om de FA Cup. Het is Theo Walcott die de felicitaties ontvangt. Alexis Sánchez legt een voorzet van Nacho Monreal panklaar neer voor Walcott, die met links Shay Given passeert: 1-0.

19.08 uur: TONI SLAAT TOE
Daar is dan toch de 22ste seizoenstreffer van Luca Toni. De 38-jarige spits van Hellas Verona schiet met links raak: 1-1.

18.56 uur: DOST START IN BEKERFINALE
Zoals verwacht is Bas Dost om 20.00 uur in de finale van het toernooi om de DFB Pokal de spits van VfL Wolfsburg. Hij neemt het op tegen Borussia Dortmund, dat scheidend trainer Jürgen Klopp een mooi afscheidscadeau wil geven.

De opstellingen
Borussia Dortmund: Langerak; Durm, Subotic, Hummels, Schmelzer; Kehl, Gündogan; Mkhitaryan, Kagawa, Reus; Aubameyang.
VfL Wolfsburg: Benaglio; Vieirinha, Klose, Naldo, Rodriguez; Luiz Gustavo, Arnold; Perisic, De Bruyne, Caligiuri; Dost.

18.54 uur: HELDENACTIE RICHARDSON
Wat een geweldige actie van Kieran Richardson! De linksback van Aston Villa blokt op het laatste moment een inzet van Theo Walcott en voorkomt zo een Arsenal-doelpunt. Het blijft vooralsnog 0-0 op Wembley, maar Arsenal dringt steeds meer aan.

18.49 uur: VLAAR ZIT MIS
Omdat Ron Vlaar een bal wat ongelukkig verwerkt, kan Aaron Ramsey schieten. De poging van de Arsenal-middenvelder gaat iets te wild en eindigt hoog boven de Villa-goal. De kans is wel tekenend voor de verhoudingen; Arsenal drukt en Vlaar & co moeten in de achteruit.

18.48 uur: RUSTSTAND HELLAS VERONA-JUVENTUS 0-1
Het blijft bij 0-1 in de eerste helft. Gaan Carlos Tévez en Luca Toni in de tweede helft nog scoren?

18.44 uur: EERSTE KANS OP WEMBLEY
Daar is de eerste kans in de FA Cup-finale. Shay Given redt miraculeus op een kopbal van Laurent Koscielny. Het staat nog 0-0 bij Arsenal-Aston Villa.

18.42 uur: JUVE OP VOORSPRONG
Wat een goal! Roberto Pereyra krult de bal op werkelijk schitterende wijze in de kruising. Juve staat op voorsprong. Luca Toni zou een moord doen voor zo'n treffer, al maalt hij er ook niet om als hij zo een intikker binnenschuift.

18.35 uur: NOG GEEN GOAL TONI OF JUVE
Na ruim een half uur is het allemaal nog niet verheffend in Verona. Luca Toni is twee keer dicht bij een treffer geweest, maar Fernando Llorente kwam het meest in de buurt van een goal. Zijn fraaie knal spatte uiteen op de lat.

De kleedkamer van Aston Villa is in FA Cup-sferen gebracht, met onder meer boodschappen van fans op de muren.
De kleedkamer van Aston Villa is in FA Cup-sferen gebracht, met onder meer boodschappen van fans op de muren.

18.30 uur: AFTRAP FA CUP-FINALE
Een voetbalfeest, zo mogen we de finale van de FA Cup toch wel noemen. Al de hele dag is het genieten van de aanloop bij de BBC en nu is het begonnen. Aston Villa trapt af tegen Arsenal. Veel plezier!
Nog even de opstellingen:
Aston Villa: Given; Hutton, Vlaar, Okore, Richardson; Westwood, Delph (c), Cleverley; Grealish, N'Zogbia, Benteke.
Arsenal: Szczesny; Bellerin, Mertesacker (c), Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla, Ramsey; Özil, Alexis Sánchez, Walcott.

LANDGENOTEN:Terwijl bondscoach Guus Hiddink met Oranje al volop in de voorbereiding zit voor het oefenduel van komende vrijdag, tegen de Verenigde Staten, en het cruciale uitduel met Letland in de EK-kwalificatie-campagne moet Jeremain Lens in Oekraïne nog volop aan de bak. In de aanloop naar de bekerfinale van donderdag werkte de kersverse kampioen Dinamo Kiev de laatste competitiewedstrijd af. Tegen middenmoter Metallurg Zaporizhzhya werd het 2-2 en deed Lens negentig minuten mee. Lens zal zich na de eindstrijd om de beker bij de Oranje-selectie voegen.

18.00 uur: AFTRAP HELLAS VERONA-JUVENTUS
Alsof het bekergeweld op de Europese velden nog niet genoeg is. In Italië is zojuist de laatste speelronde begonnen. Kampioen en Champions League-finalist Juventus gaat op bezoek bij Hellas Verona, dat met Luca Toni de huidige topscorer in huis heeft. De 38-jarige goaltjesdief staat momenteel met 21 treffers bovenaan die ranglijst, met een voorsprong op de tegenstander van vanavond Carlos Tévez (twintig goals). Ook Mauro Icardi, die zondag met Internazionale in actie komt, staat op twintig goals. Als Toni daadwerkelijk topscorer wordt, mag hij zich de oudste Capocannoniere noemen.

18.00 uur: FINALEDAG
Er staan de nodige fraaie bekerfinales op het programma vandaag. Om 18.30 uur begint Ron Vlaar in de basis bij Aston Villa, dat het in de eindstrijd om de FA Cup opneemt tegen bekerhouder Arsenal. Maar er staat veel meer moois op het menu vandaag. Wat te denken van de voetbalfeestdag in Duitsland; oftewel de bekerfinale. Bas Dost trapt vanaf 20.00 uur met VfL Wolfsburg af tegen Borussia Dortmund, dat de DFB Pokal wil winnen voor scheidend trainer Jürgen Klopp.

Om 21.00 uur strijden PSG en AJ Auxerre om de Coupe de France en om 21.30 uur staat de Baskisch-Catalaanse kraker tussen Athletic de Bilbao en Barcelona op het programma. Ook dat is een bekerfinale.

Tot slot zullen zullen we in de VI Live ook aandacht besteden aan het oefenduel van de Oranje Leeuwinnen met Zweden. In Canada zal om 22.00 uur afgetrapt worden.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.