Van der Wiel mag zich ook van Blanc focussen op WK

Reacties

In navolging van Thiago Silva komt ook Gregory van der Wiel zondagavond om 21.00 uur niet in actie met Paris Saint-Germain. Trainer Laurent Blanc heeft hem voor het duel met Lille niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie, zodat de 26-jarige rechtsback voorzorgsmaatregelen kan nemen met het oog op het WK.

Van der Wiel mag zich ook van Blanc focussen op WK

Van der Wiel ontbrak afgelopen woensdag tijdens de met 2-1 verloren kampioenwedstrijd tegen Stade Rennes en miste in maart en april ook al verscheidene duels van de Parijzenaren. Dat de Oranje-international nu opnieuw verstek laat gaan, is volgens Blanc daarom noodzakelijk.

'Gregory heeft dit seizoen vaak met pijn gespeeld en al tijden last van een peesontsteking. Hij kan zich daar nu voor laten behandelen, want hij heeft ook zo zijn doelen', aldus de Franse oefenmeester.

Het lijdt geen twijfel dat Blanc daarmee doelt op het WK, waaraan Van der Wiel met het Nederlands elftal wil deelnemen. De 37-voudige international was de laatste twee interlands (tegen Colombia en Frankrijk) basisspeler in Oranje en is samen met Feyenoorder Daryl Janmaat de voornaamste kandidaat voor de rechtsbackpositie.

Of Van der Wiel volgende week zaterdag in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Montpellier nog in actie komt, is onduidelijk. Na dat duel zal de ex-Ajacied zich bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal voegen, die tussen 20 en 27 mei verblijft in Lagos, in het zuidwesten van de Algarve. Komende week maakt Van Gaal zijn dertigkoppige voorselectie bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.