Dani Alves twijfelt openlijk over toekomst bij Barcelona

Reacties

Dani Alves lijkt aan te sturen op een vertrek bij Barcelona. De Braziliaanse rechtsback stoort zich aan de negatieve berichtgeving rondom de club en twijfelt of hij zijn in 2015 aflopende contract wel moet verlengen. Doet hij dat niet, dan lijkt een transfer aankomende zomer de enige optie.

Dani Alves twijfelt openlijk over toekomst bij Barcelona

Dani Alves maakt inmiddels al weer zes jaar onderdeel uit van de ooit zo ongenaakbare Catalaanse voetbalmachine, waarmee hij onder meer twee Champions Leagues en vier landstitels won. 'Natuurlijk worden er in het topvoetbal constant prestaties gevraagd, maar we mogen niet zomaar vergeten wat we in het verleden al hebben gepresteerd', zegt hij in Spaanse media.

Nu het even niet zo soepel loopt bij Barça, dat in de Champions League onderuit ging tegen Atlético Madrid en in de Spaanse bekerfinale verloor van Real Madrid, vindt Alves dat er een te negatieve sfeer rondom de club hangt, zeker nu twee zeges (op Elche en koploper Atlético) genoeg zijn voor de landstitel. 'De mensen rond deze club staan te snel met hun oordeel klaar. Het seizoen is immers nog niet voorbij, we kunnen nog steeds kampioen worden.'

'Om hier komende zomer te blijven, moet er in dat opzicht iets veranderen', vervolgt Alves. 'Ik ben iemand die het heel erg moet hebben van positieve energie, dat motiveert me. Ikzelf zal altijd positief blijven, ook al zijn de resultaten nu niet zoals verwacht. Toen ik bij de club arriveerde zaten we ook in een overgangsfase. Je kan nu eenmaal niet verwachten dat er elke dag een nieuwe Xavi of Iniesta opstaat.'

PSG
Mocht Dani Alves, volgens hemzelf dus vanwege de negatieve sfeer rond Barça, inderdaad een vertrek forceren dan lijkt Paris Saint-Germain de eerste gegadigde om de WK-ganger over te nemen. Bij PSG zou de Braziliaanse international dan een geduchte concurrent worden van Gregory van der Wiel, die dit seizoen juist nog de concurrentiestrijd met Christophe Jallet in zijn voordeel beslechtte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.