Pover Real verliest in Valladolid zicht op titel

Real Madrid kan de landstitel vergeten. De Koninklijke speelde op bezoek bij degradatiekandidaat zeer pover, met een 1-1 gelijkspel tot gevolg. Atlético Madrid en Barcelona hebben daardoor nu alles in eigen hand.

Cristiano Ronaldo moest de strijd al na acht minuten staken. De Portugese vedette kreeg last van zijn hamstring en liet zich als gevolg daarvan vervangen door Alvaro Morata. Al snel sijpelde uit het kamp van Real door dat de aanvaller zich slechts uit voorzorg had laten wisselen met het oog op de komende competitieduels en Champions League-finale tegen Atlético.

De ploeg van trainer Carlo Ancelotti (foto) speelde tegen Valladolid een zeer matige partij, maar dat had ook te maken met de uiterst defensieve spelopvatting van de thuisploeg, die de punten ontzettend hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Real opende de score tien minuten voor rust. Bij absentie van Ronaldo en Gareth Bale nam Sergio Ramos plaats achter de bal bij een vrije trap. Hij liet doelman Jaime kansloos met een pegel in de kruising. Het was het vijfde doelpunt in de afgelopen vier duels van de centrale verdediger, die voorafgaand aan die reeks dit seizoen nog geen enkele keer had gescoord.

Die goal van Ramos leek genoeg voor de zege, maar vijf minuten voor het einde kwam Valladolid uit het niets langszij. Humberto Osorio trof doel na een corner. Iker Casillas, die met het oog op de Champions League-finale de voorkeur kreeg boven Diego López, had geen antwoord op zijn inzet, omdat die door Asier Illaramendi van richting veranderd werd.

De uitslag in Valladolid betekent dat Real in feite geen kans meer maakt op de titel. De Koninklijke blijft derde met nog twee duels te spelen en heeft een achterstand van vier punten op koploper Atlético Madrid. Nummer twee Barcelona heeft drie punten minder dan Atlético en ontvangt de Rojiblanco's op de laatste speeldag in een allesbepalend gevecht om de titel. Er vanuitgaande dat Atlético en Barça op de voorlaatste speeldag geen fout maken, kroont de winnaar van dat duel zich tot kampioen. Bij een gelijkspel gaat de titel naar Atlético.