Van der Vaart: 'Wil laten zien dat ik nog steeds goed ben'

Reacties

Rafael van der Vaart is woensdag gepresenteerd bij FC Midtjylland. Zoals VI eerder al meldde tekent de 33-jarige middenvelder een tweejarig contract in Denemarken, waar zijn vriendin Estavana Polman handbalt.

Van der Vaart: 'Wil laten zien dat ik nog steeds goed ben'

Vol trots maakte Midtjylland bekend dat Van der Vaart overkomt van Real Betis, waar de 109-voudig international na één jaar alweer mocht vertrekken. Bij de nummer drie van Denemarken hoopt de ex-speler van Ajax, Hamburger SV, Tottenham Hotspur en Real Madrid zijn carrière nieuw leven in te blazen. 'Ik wil laten zien dat ik nog steeds een goede speler ben', zei de Heemskerker tijdens zijn presentatie.

In Denemarken zijn ze daarvan overtuigd, bleek wel uit de manier waarop Van der Vaart welkom werd geheten. De transfer ging dan ook niet over één nacht ijs, omdat de salariseisen van de technisch vaardige linkspoot aanvankelijk een struikelblok waren. 'Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, het was niet makkelijk', zei hij daarover.

Van der Vaart kreeg het woord nadat technisch directeur Claus Steinlein de aanwezige journalisten in het Deens had toegesproken en tot op het laatst spannend hield of het nu daadwerkelijk Van der Vaart was die zou worden gepresenteerd. 'Ik hoop dat jij wat aardige dingen over me hebt gezegd', zei de topaankoop van de Deense nummer drie toen hij de microfoon kreeg.

'Ik ben erg blij', vervolgde Van der Vaart. 'Het was een lange week, vandaag is een mooie dag voor mij en de club', zei de man die afgelopen seizoen slechts 298 minuten speelde voor Betis. Als ploeggenoot van de ex-Eredivisionisten Tim Sparv en Jakob Poulsen moet er meer speeltijd inzitten. 'Ik wil snel weer gaan trainen met de jongens en wil laten zien dat ik nog steeds een goede speler ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.