'Van der Vaart voor Sneijder, De Jong terug in de basis'

Bondscoach Louis van Gaal posteert de teruggekeerde Nigel de Jong vrijdag direct in de basis van het Nederlands elftal. De controleur van AC Milan moet met Kevin Strootman in het WK-kwalificatieduel (vrijdagavond om 20.30 uur in de De Arena) met Hongarije de balans op het middenveld bewaken.

'Van der Vaart voor Sneijder, De Jong terug in de basis'

De Jong is ten opzichte van het duel met Andorra van 10 september (2-0) de vervanger van PSV'er Stijn Schaars, die vanwege een blessure niet bij de selectie zit. Wesley Sneijder stond toen ook in de basis, maar de spelverdeler van Galatasaray moet tegen Hongarije genoegen nemen met een reserverol. Van Gaal geeft voor de positie van aanvallende middenvelder de voorkeur aan Hamburger SV-speler Rafael van der Vaart.

Van Gaal kiest opnieuw voor Michel Vorm (Swansea City) als doelman. De bondscoach verkiest Ajacied Daley Blind links achterin boven PSV'er Jetro Willems. Blind is in de laatste linie de enige speler die niet voor Feyenoord speelt. Stefan de Vrij krijgt wederom het vertrouwen van Van Gaal. Hij zal met clubgenoot Bruno Martins Indi het verdedigingscentrum van Oranje vormen. Dat betekent dat Ron Vlaar zijn basisplek ten opzichte van het treffen met Andorra kwijtraakt. Daryl Janmaat is wederom rechtsback en completeert daarmee het trio Feyenoorders achterin.

Voorin zijn er nog twijfels over de inzetbaarheid van Robin van Persie, die met een teenblessure kampt. Als de spits van Manchester United niet kan spelen neemt Dirk Kuijt van Fenerbahçe zijn plek in. Op de vleugels staan Arjen Robben (Bayern München) en Jeremain Lens (Dinamo Kiev), De voor het eerst opgeroepen Memphis Depay van PSV begint op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen