'Beetje pijn moet kunnen, maar moet het niet erger maken'

Het is nog even afwachten of aanvoerder Robin van Persie vrijdagavond mee kan spelen met Nederland tijdens het WK-kwalificatieduel met Hongarije. De aanvaller heeft last van een kleine teen, maar zou graag in actie komen.

'Beetje pijn moet kunnen, maar moet het niet erger maken'

Van Persie liet de besloten training van woensdag schieten. 'Afgelopen zondag heb ik met Manchester United dankzij wat kunst- en vliegwerk kunnen spelen, daarna heb ik het rustig aan gedaan. Het gaat ook al beter, maar het is afwachten of ik vrijdag kan spelen', vertelt hij tegen de NOS.

Het 'kunst- en vliegwerk' waar Van Persie het over heeft, betreft een injectie. Maar dat is de Rotterdammer niet nog een keer van plan. 'Nee, dat is een quick fix , een snelle oplossing. Als je dat blijft doen ga je niet vooruit, het wordt er eerder nog gevoeliger en pijnlijker door. Dat was meer eenmalig, ik ben niet van plan dat elke wedstrijd te doen.'

Toch hoopt Van Persie nog altijd van harte dat hij vrijdag kan spelen. 'Daarom ben ik hier nog', verduidelijkt hij. 'We moeten nog even kijken hoe het voelt en gaat, maar als er een kans is om te spelen, dan pak ik die. Ook met een beetje pijn zou het moeten kunnen, maar ik moet het niet nog erger maken.'

Van Persie hoopt vrijdag in De Arena zijn jacht op Patrick Kluivert te vervolgen wat betreft de titel alltime topscorer van het Nederlands elftal. De huidige assistent van bondscoach Louis van Gaal scoorde veertig keer namens Oranje, terwijl Van Persie op 38 treffers staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen