Van der Vaart kan Van Bronckhorst van podium stoten

Rafael van der Vaart kan zich vrijdag alleen op de derde plaats van meest ervaren Oranje-internationals aller tijden nestelen. De dertigjarige middenvelder van Hamburger SV staat aan de vooravond van zijn 107de interland voor Nederland.

Van der Vaart kan Van Bronckhorst van podium stoten

Momenteel deelt Van der Vaart de derde stek nog met voormalig aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. Frank de Boer (112) en recordinternational Edwin van der Sar (130) voeren het eervolle gezelschap aan. Vrijdag (thuis tegen Hongarije) en dinsdag (uit bij Turkije) kan Van der Vaart in de twee WK-kwalificatieduels opnieuw twee caps verdienen.

Van der Vaart kwam in Oranje tot 23 goals in zijn 106 interlands, waarvan hij 41 duels afwerkte onder het bewind van Bart van Marwijk. De voormalige bondscoach is nu zijn trainer bij Hamburger SV.

Tijdens de dinsdagtraining wees de partijvorm erop dat Van der Vaart afstevent op een basisplek. Bondscoach Louis van Gaal trainde met de volgende basiself: Vorm; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Jong, Strootman, Van der Vaart; Robben, Kuijt (Van Persie), Lens.

Robin van Persie liet dinsdag verstek gaan vanwege een lichte teenblessure. Behalve Van der Vaart stevent Nigel de Jong, na zijn rentree bij Oranje na maanden van afwezigheid, dus ook weer op een plek in de startopstelling af afgaande op de dinsdagsessie. Logischerwijs kan later in de week die formatie nog aangepast worden.

De vorige ontmoetingen die Van der Vaart afwerkte met Hongarije en Turkije leverden allemaal winst op. Tegen de Hongaren won Van der Vaart in 2010 vriendschappelijk met 6-1 en een jaar later werden beide EK-kwalificatieduels in winst omgezet (0-4 en 5-3). In Hongarije scoorde Van der Vaart één keer. Tegen Turkije dateert de enige confrontatie van 17 november 2010, toen een oefenduel met 1-0 gewonnen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen