Van der Vaart: 'Penalty heeft ons in kaart gespeeld'

Reacties

Hamburger SV heeft zich wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Rafael van der Vaart besefte dat zijn snelle goal tegen SC Paderborn hielp.

Van der Vaart: 'Penalty heeft ons in kaart gespeeld'

'De 3-0 is geflatteerd', zei trainer Joe Zinnbauer na het succes van woensdag, waarmee HSV na twee maanden eindelijk weer een zege kon begroeten. 'Maar dat interesseert ons niet. We hebben door strijd en inzet de punten verdiend.'

Van der Vaart zette HSV op het goede spoor met een van de snelste doelpunten uit de Bundesliga-historie van de club. In de tweede minuut opende hij uit een strafschop de score. Alleen in maart 1996 was Harald Spörl sneller trefzeker voor Die Rothosen.

'Het was zeer belangrijk om de drie punten mee te nemen', zei de Oranje-international. 'Het ging niet eenvoudig, Paderborn is een zeer goede ploeg. Maar we hebben het vastgehouden. De strafschop heeft ons natuurlijk geholpen en ons in de kaart gespeeld.'

Met enig geluk bleef de defensie van HSV overeind en werd de zege veiliggesteld in het laatste kwartier. 'De drie goals moeten ons ook zelfvertrouwen geven voor de komende weken.' De Hamburgse club speelt zaterdag als nummer dertien tegen Hannover 96.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.