Van der Vaart krijgt bij Betis te maken met Poyet

Reacties

Gustavo Poyet keert na negentien jaar terug in Spanje als trainer van Real Betis. De 48-jarige Uruguayaan volgt Juan Merino aan het einde van het seizoen op bij de club waar Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel momenteel nog onder contract staan.

Van der Vaart krijgt bij Betis te maken met Poyet

Clubman Merino was sinds januari interim-coach na het ontslag van Pepe Mel. Nu de doelstelling, handhaving in de Primera División is bereikt, maakt de eigenlijke coach van Betis B weer plaats voor Poyet. De voormalige manager van Sunderland en Brighton & Hove Albion moest vorige maand opstappen bij AEK Athene, nadat hij tot ergernis van de clubleiding had bekend gemaakt na dit seizoen te vertrekken.

Door zijn tweejarige contract bij de nummer veertien van Spanje, keert Poyet nu terug in het land waar hij als speler grote successen vierde met Real Zaragoza. In 1995 won die club de Europa Cup II dankzij een prachtige goal van Nayim in de verlenging van de finale tegen Arsenal. Drie jaar later zou Poyet ook bij Chelsea de het Europese toernooi voor bekerwinnaars nogmaals winnen.

Als trainer kent Poyet tot nu toe een bescheiden loopbaan. In 2011 leidde hij Brighton naar het Championship met de titel in de League One. In 2013/14 behoedde de voormalige middenvelder Sunderland met een great escape voor degradatie, maar in maart 2015 nam Dick Advocaat het stokje over bij The Black Cats. Na AEK is Betis nu Poyets vierde club als hoofdcoach.

Of het in Sevilla van een samenwerking komt met Van der Vaart (contract tot 2017) en Van Wolfswinkel (gehuurd van Norwich City met optie tot koop) is de vraag. De 33-jarige ex-Ajacied is vooral tribuneklant, de 27-jarige spits hooguit invaller. Mogelijk krijgt Poyet inspraak bij het besluit over de toekomst van de twee Nederlanders, van wie met name Van der Vaart uit de gratie is geraakt onder Merino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.