Real Betis helpt Barcelona in het zadel

Barcelona heeft de koppositie in de Primera División heroverd. Real Betis hielp de haperende Catalaanse machine op gang (0-2).

Real Madrid ontsnapte zaterdag met dank aan Gareth Bale bij Real Sociedad (0-1), terwijl Atlético Madrid enkele uren later invaller Antoine Griezmann dankte dat het tegen Rayo Vallecano (1-0) geen punten morste. Barcelona ging het bij Real Betis evenmin makkelijk af om de concurrentie uit de hoofdstad voor te blijven.

De Catalaanse formatie was in de eerste helft niet bij machte de defensie van Betis te slechten. Het tempo was te laag. De thuisploeg bood een helpende hand. Heiko Westermann was de eerste die een reddingsboei toewierp. De Duitse verdediger incasseerde in een tijdsbestek van acht minuten twee gele kaarten en kon tien minuten voor rust de kleedkamer al opzoeken.

Barcelona kon kort na rust opnieuw Betis danken. Na een steekbal van Lionel Messi probeerde zowel verdediger German Pezzela als keeper Antonio Adán redding te brengen. Het resultaat was desastreus. Beiden misten namelijk de bal, waardoor het voor Ivan Rakitic een koud kunstje was de bal in het lege doel te schieten: 0-1.

Real Betis, dat de stevige duels allerminst schuwde, bleef ondanks de numerieke minderheid lang zicht houden op een positief resultaat. Barcelona verzuimde de wedstrijd voortijdig te beslissen. Onder anderen Luis Suarez mocht zich dat aanrekenen. De Uruguayaanse spits miste alleen voor Adán.

In de 82ste minuut revancheerde Suarez zich met zijn 35ste doelpunt in de Primera División. Op aangeven van Messi tekende hij voor de 0-2. Het was de genadeklap voor Betis, waar in de 79ste minuut Ricky van Wolfswinkel zijn entree had gemaakt.

Door de zege heeft Barcelona de koppositie weer ingenomen die het eerder op de dag was kwijtgeraakt aan de Madrileense concurrentie. De ploeg van trainer Luis Enrique blijft op basis van het onderlinge resultaat Atlético voor.