Van Wolfswinkel grijpt kans bij Real Betis met winnende goal

Ricky van Wolfswinkel heeft eindelijk kunnen juichen voor Real Betis in de Primera División. De Nederlandse spits mocht invallen tegen Las Palmas en maakte de winnende goal: 1-0.

Trainer Juan Merino besloot in het thuisduel met Las Palmas in de 66ste minuut aanvallend te wisselen om de ban te breken en dus mocht Van Wolfswinkel voor de twaalfde keer dit seizoen opdraven in een competitieduel. Las Palmas speelde op dat moment al met tien man, vanwege een rode kaart (twee keer geel) voor Aythami Artiles.

Zeven minuten voor tijd vond Van Wolfswinkel de ruimte achter de defensie van Las Palmas en deponeerde hij de bal zorgvuldig in de korte hoek. Die goal leverde Real Betis drie punten op, maar was ook een persoonlijke opsteker voor de 27-jarige aanvaller. Van Wolfswinkel moest immers deze jaargang genoegen nemen met een bijrol en was hiervoor alleen trefzeker geweest in het toernooi om de Copa del Rey.

Door de overwinning op Las Palmas vindt Real Betis als nummer elf de aansluiting bij de middenmoot en hoeft het niet meer te vrezen voor degradatie. Rafael van der Vaart maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.