Van der Vaart: 'Als we zo blijven strijden, redden we het'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft er vertrouwen in dat Hamburger SV degradatie kan afwenden, op basis van het spel en de strijdlust die de ploeg zondag toonde bij Borussia Mönchengladbach. Toch ging HSV met 3-1 onderuit.

Van der Vaart: 'Als we zo blijven strijden, redden we het'

Tot een kwartier voor tijd leek HSV een punt uit het vuur te slepen (1-1), maar binnen drie minuten sloeg Borussia Mönchengladbach twee keer toe. Van der Vaart zag op de clubwebsite niettemin veel perspectief. 'We hebben tot en met de 75ste minuut goed gespeeld, goed gestaan en goed gestreden', aldus de international. 'Ook na de 3-1 hebben we nog mogelijkheden gekregen, maar als je onderin staat, dan ontbreekt het je vaak aan geluk. Mönchengladbach heeft veel individuele kwaliteit voorin en dat heeft het verschil gemaakt. Als we echter zo blijven strijden, dan redden we het.'

Daarmee doelde Van der Vaart op de strijd om lijfsbehoud. HSV staat met nog zes duels voor de boeg op de zeventiende plaats. De nummer zeventien degradeert na afloop van de competitie, net als de club die dan achttiende staat. De nummer zestien speelt play-offs om lijfbehoud. HSV degradeerde in zijn rijke historie nog nooit uit de Bundesliga.

Bittere pil
Dit seizoen loopt het absoluut niet bij de club uit Hamburg, die al bezig is aan haar derde trainer in deze jaargang. Thorsten Fink begon het seizoen als hoofdcoach, maar hij moest na de zware 6-2 nederlaag bij Borussia Dortmund op 14 september het veld ruimen. Bert van Marwijk nam het stokje van hem over en het begin van de Nederlandse oefenmeester was veelbelovend. Maar nadat Van Marwijk een negatief clubrecord had verbroken door zeven wedstrijden op rij te verliezen, werd ook hij ontslagen. Sindsdien belandden zijn aankopen Ola John en Ouasim Bouy op het tweede plan. John mocht tegen Mönchengladbach voor het eerst weer invallen, terwijl Bouy niet meer in actie kwam.

Mirko Slomka, de opvolger van de ontslagen Van Marwijk, pakte acht punten uit zeven duels, maar dat is vooralsnog onvoldoende om HSV uit de degradatiezorgen te helpen. Zijn analyse kwam overeen met die van zijn aanvoerder Van der Vaart. 'Ik heb een zeer goede wedstrijd gezien, alleen staan we met lege handen', aldus Slomka. 'Dat is een bittere pil. Het elftal is zeer terneergeslagen, maar we zullen de jongens overeind helpen en verdergaan. Nu openen we opnieuw de aanval, om vrijdag thuis tegen Bayer Leverkusen drie punten te pakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.