Van der Vaart en John verspelen voorsprong met HSV

Hamburger SV gaf zondag bij Borussia Mönchengladbach een voorsprong uit handen en moet daardoor blijven vrezen voor degradatie: 3-1.

Via Jacques Zoua nam HSV in de 28ste minuut de leiding. De spits uit Kameroen kopte raak na een vrije trap van Hakan Çalhanoglu. Een handsbal van Michael Mancienne in het strafschopgebied gaf Filip Daems nog voor rust de kans de voorsprong van de Hamburgers ongedaan te maken. De linksback van Borussia Mönchengladbach zag zijn penalty gekeerd worden door René Adler, maar in de rebound schoot hij alsnog raak.

Rafael van der Vaart stond in de basis en in de rust kreeg Ola John de kans als invaller zijn waarde voor HSV te bewijzen. Na een uur kwam het aantal Nederlanders op het veld zelfs op drie, toen Roel Brouwers namens Mönchengladbach zijn entree maakte. De thuisploeg kwam een kwartier voor tijd op voorsprong dankzij Raffael en deelde drie minuten later direct de genadeklap uit. Na goed doorkoppen van Brouwers maakte Álvaro Domínguez de 3-1, waarmee het verzet van de bezoekers gebroken was.

Door de nederlaag daalt het elftal van John en Van der Vaart op doelsaldo van de zestiende naar de zeventiende plaats in de Bundesliga. HSV, dat nog nooit degradeerde, heeft nog zes wedstrijden om het noodlot af te wenden. De laatste twee teams in de Bundesliga dalen rechtstreeks af, terwijl de nummer zestien play-offs speelt om lijfsbehoud.