Van der Linden kan niet wachten op Europa League met AZ

Reacties

AZ-aanwinst Jop van der Linden kan niet wachten om Europees voetbal te spelen met zijn nieuwe club. De verdediger werd maandag officieel gepresenteerd door de Alkmaarders.

Van der Linden kan niet wachten op Europa League met AZ

Van der Linden degradeerde met Go Ahead Eagles, maar blijft zelf in de Eredivisie. De verdediger zette zijn krabbel onder een vierjarige verbintenis met AZ. Hij komt transfervrij over uit Deventer. 'Gezien de situatie waarin Go Ahead zat, hoopte ik zelf in de Eredivisie te kunnen blijven. En ja, dat dat dan bij AZ kan, is enorm mooi. Het is de nummer drie van Nederland', vertelt de 24-jarige speler op de website van zijn nieuwe werkgever.

De AZ-verdediger kijkt uit naar het weerzien met trainer John van den Brom. 'Ik heb hem eerder meegemaakt bij AGOVV, waar hij me heeft laten debuteren. De sfeer was goed en ik heb veel van hem opgestoken op trainingen en in wedstrijden. Ik weet nog dat ik onder hem behoorlijk aan de bak moest', aldus de linkspoot.

Ook de deelname aan de Europa League valt in de smaak bij de kersvers AZ-speler: 'Europees voetbal, daar heb ik ook enorm veel zin in. Het is een zeer welkome toevoeging op mijn transfer. Ik heb al uitgezocht wanneer de loting is en ben erg benieuwd.'

Het was voor de verdediger overigens geen noodzaak om uit Deventer te vertrekken voor een Europees avontuur, ook de Eagles maken hun opwachting in de Europa League. Dat laatste geschiedt op basis van de fair play-ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.