Van der Hoorn-Blind centraal, Poulsen bij afscheid in basis

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft nu de titel binnen is zijn basisopstelling enigszins omgegooid. Zaterdagavond komt NEC Nijmegen, dat nog vecht tegen degradatie, op bezoek. De aftrap is om 18.45 uur.

Van der Hoorn-Blind centraal, Poulsen bij afscheid in basis

Zoals bekend is Kenneth Vermeer de vervanger van doelman Jasper Cillessen, die anders zijn oude ploeg zou treffen. De Boer wil Vermeer de gelegenheid gunnen zich voor het WK te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal.

Voor zich krijgt Vermeer met Ricardo van Rhijn en Nicolai Boilesen bekende gezichten aan de zijkanten, maar het duo Mike van der Hoorn-Daley Blind speelde centraal achterin nog niet vaak samen. Niklas Moisander is geblesseerd, terwijl Joël Veltman op de bank zit.

In zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax mag Christian Poulsen - de 34-jarige Deen kondigde vrijdag aan niet in te gaan op een eenjarige aanbieding - in de basis starten. Hij krijgt gezelschap van Davy Klaassen en Thulani Serero.

In de voorhoede (waar Lasse Schöne ontbreekt vanwege een operatie aan zijn amandelen) starten Bojan Krkic, Kolbeinn Sigthórsson en Ricardo Kishna. Siem de Jong, die zaterdag nog aangaf te verwachten dat het WK voor hem te vroeg komt, zit op de bank.

Voor de landskampioen staat er behalve prestige niets meer op het spel. Voor NEC des te meer. De nummer zeventien weet Roda JC drie punten achter zich en sluit bij minimaal een punt directe degradatie uit. Gebeurt dat niet zal het vizier op Deventer moeten, waar Roda bij een zege op Go Ahead NEC op basis van doelsaldo zal passeren.

NEC
Bij de Nijmegenaren moet spits Michael Higdon vanwege lichte fysieke klachten op de bank plaatsnemen. De goals moeten gaan komen van Jakob Jantscher en voormalig Ajacied Geoffrey Castillion. Onder de lat keert Kalle Johnsson, eerder dit seizoen geslachtofferd ten faveure van Dennis Gentenaar, terug. Danzell Gravenberch treft zijn eigenlijke werkgever. De Amsterdammers verhuren hem aan de nummer zeventien.

De opstellingen:
Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Van der Hoorn, Blind, Boilesen; Klaassen, Poulsen, Serero; Bojan, Sigthórsson, Kishna.
NEC: Johnsson; Gravenberch, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Štefánik, Pálsson, Rieks, Conboy; Jantscher, Castillion

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.