Ajax zonder Duarte, Moisander en Schöne tegen NEC

Reacties

Niklas Moisander is zaterdagavond weer niet inzetbaar voor Ajax. Behalve de Finse verdediger ontbreken ook Lerin Duarte en Lasse Schöne in het thuisduel met NEC.

Ajax zonder Duarte, Moisander en Schöne tegen NEC

Moisander leek op de weg terug van een knieblessure en trainde deze week alweer mee, maar liep forse vertraging in zijn herstel op door (twee dagen) buikgriep. Het houdt in dat Moisander misschien zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld, want zowel de speler als de club liet zich de afgelopen maanden openlijk uit over de mogelijkheid van een transfer deze zomer.

Lerin Duarte ontbreekt vanwege nekklachten. ‘Grappig, juist nu we tegen NEC moeten’, knipoogt trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie. Lasse Schöne is absent omdat hij zich heeft laten opereren aan zijn amandelen. De Boer: 'Als we nog een puntje nodig hadden gehad, had hij gespeeld. Aangezien dat niet zo is, was dit een mooi moment om hem van de klachten af te helpen.'

Ajax verzekerde zich vorige week op bezoek bij Heracles Almelo (1-1) al van het kampioenschap. NEC heeft de punten nog keihard nodig om directe degradatie te ontlopen. Bij een gelijkspel zijn de Nijmegenaren zeker van een plek in de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.