Van der Heijden: 'Scoren bij de grote jongens, kan niet beter'

Reacties

Dankzij twee puntgave poeiers is het leven van Dennis van der Heijden op zijn kop komen te staan. Ook een dag na zijn heroïsche debuut voor ADO Den Haag stond de achttienjarige spits volop in de aandacht.

Van der Heijden: 'Scoren bij de grote jongens, kan niet beter'

Toen Van der Heijden in de 77ste minuut in het veld kwam, stond ADO met 2-1 achter tegen Excelsior. Negen minuten later had de spits de score eigenhandig omgebogen in Haags voordeel. De wijze waarop hij dat deed verried veel talent. Zijn eerste goal maakte hij namelijk met zijn linker, zonder de bal aan te nemen. Zijn tweede doelpunt was een zelfverzekerde schuiver met zijn rechtervoet.

'Ik heb ze echt al heel vaak bekeken. Ik kan ze niet vaak genoeg zien. Het is echt heel mooi', glundert Van der Heijden op de clubsite van ADO. 'Scoren in het betaalde voetbal met al de grote jongens om me heen, want dat zijn het nog steeds voor mij, dat kan echt niet beter.'

Applaus
Vanochtend begon het normale leven weer voor Van der Heijden. 'Ik moest om half negen op school zijn, maar ik kwam te laat de les in.' De docent vond het geen probleem. 'Hij zei: "Ik geef vandaag geen les, want we gaan jouw goals bekijken." Dat was hartstikke leuk. Toen ik de klas in kwam, klapte iedereen voor me.'

De volgende droom van Van der Heijden is schitteren in het stadion van ADO. 'Ik hoop dat ik vaker bij de selectie zit en dat ik dan ook mijn minuten mag maken. Spelen in ons eigen stadion lijkt me heel mooi', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.