Van der Gaag: 'Ik wil wel geloofwaardig blijven'

Mitchell van der Gaag vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer van Marítimo Funchal. De voormalige verdediger van de club nam tijdens de huidige jaargang de functie over van Carlos Carvalhal, maar vrijdag voor de wedstrijd tegen Olhanense (2-1 winst) kreeg hij te horen dat de leiding niet met hem verder wil.

Van der Gaag: 'Ik wil wel geloofwaardig blijven'

'Ik heb twee weken geleden laten weten dat ik toekomst zag in deze groep en graag door wilde, maar toen merkte ik al dat de voorzitter daar anders over dacht', vertelt Van der Gaag tegen Voetbal International.

Van der Gaag vermoedt een vooropgezet plan. 'Op de dag van de wedstrijd publiceerde het voetbalblad A Bola een artikel waarin stond dat de club niet verder wilde met me. De voorzitter vertelde het me na de lunch. Hij bood me aan dat ik zelf na de wedstrijd bekend mocht maken dat ik opstapte. Dat zou beter voor mijn imago zijn. Ik heb dat geweigerd, ik wil graag geloofwaardig blijven. Nog tijdens het duel verscheen het bericht dat we uit elkaar gingen op internet.'

De Nederlander mag het seizoen bij Marítimo Funchal wel afmaken. 'En dan zien we wel verder. Ik heb veel geleerd en die ervaring pakt niemand me meer af.'

Marítimo Funchal, imiddels uitgeschakeld voor Europese kwalificatie, sluit het seizoen af met wedstrijden tegen achtereenvolgens Rio Ave, Vitória Setúbal en Vitória Guimarães.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen