Van den Brom: 'We kunnen niet gaan experimenteren'

Reacties

Van de laatste vier wedstrijden verloor AZ er drie en daarin kreeg het liefst veertien goals tegen. Trainer John van den Brom gaat desondanks uit van eigen kracht in de uitwedstrijd van zaterdag (19.45 uur) tegen SC Heerenveen.

Van den Brom: 'We kunnen niet gaan experimenteren'

'Of Heerenveen afwachtend gaat spelen? Ze hebben er in ieder geval de spelers voor om te wachten op een fout van de tegenstander. Vervolgens kunnen ze in de omschakeling goed de ruimte bespelen', aldus Van den Brom op de website van AZ.

De ploeg uit Alkmaar is dus gewaarschuwd, temeer omdat ze onlangs ook al met ruime cijfers verloor van FC Utrecht (6-2), Vitesse (3-1), Feyenoord (1-4). 'We zullen compact spelen, want de afgelopen wedstrijden hebben we te veel goals tegen gekregen omdat we te open stonden', stelt Van den Brom.

Dat de derde plaats inmiddels uit het zicht is en play-offs om Europees voetbal al vrijwel zeker zijn, leidt bij Van den Brom niet tot een andere aanpak. 'We zitten niet in een situatie om te gaan experimenteren. Dan zouden we niet overtuigd zijn van wat we de afgelopen maanden gedaan hebben, toen we wel veel punten pakten.'

De formatie van Van den Brom zal zonder Wesley Hoedt moeten proberen de drie punten mee te nemen uit Friesland. De 21-jarige centrumverdediger heeft last van aanhoudende knieklachten. Naast Hoedt mist AZ ook nog Jan Wuytens met eenzelfde soort blessure. De achttienjarige jeugdspeler Joris Kramer zit daarom bij de wedstrijdselectie.

AZ staat momenteel vierde in de Eredivisie, Heerenveen volgt met vijf punten achterstand op de zevende plaats. De nummers vier tot en met zeven spelen aan het eind van het seizoen play-offs voor een Europa League-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.