Welkome meevaller voor NAC bij transfer Gudelj

Reacties

NAC volgt de berichtgeving over de overgang van Nemanja Gudelj naar Ajax met verregaande belangstelling. Volgens De Telegraaf staat de in het Rat Verlegh Stadion opgeleide middenvelder van AZ op het punt een vijfjarig contract in de Amsterdam Arena te tekenen en is met die overgang een bedrag van zes miljoen euro gemoeid.

Welkome meevaller voor NAC bij transfer Gudelj

Opleidingsvergoeding inbegrepen, zouden de Bredanaars dan ongeveer tien procent van die som ontvangen. Die afspraak is in 2013 gemaakt door toenmalig technisch directeur Jeffrey van As toen Gudelj de overstap maakte van NAC naar AZ.

Het betekent dat de armlastige Bredanaars komende zomer waarschijnlijk een kleine zeshonderdduizend euro bij mogen schrijven. Een welkome meevaller derhalve.

NAC incasseerde al 2,5 miljoen euro door de overgang van Gudelj naar AZ. In totaal komt dat bedrag nu dus uit op dik drie miljoen euro. Nog nooit in de historie van de Bredase club bracht een speler zo veel op. De overgang van Ronnie Stam naar FC Twente (1,7 miljoen euro) gold jarenlang als record.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.