Van den Brom verliest met Anderlecht van rivaal Zulte

Anderlecht heeft in de Belgische competitie de topper tegen naaste rivaal Zulte Waregem verloren. In eigen huis ging de formatie van trainer John van den Brom onderuit met 0-1, waardoor er een einde kwam aan een reeks van vijftien ongeslagen duels.

Al in de beginfase vuurde Zulte, dat verrassend de achtervolger van Anderlecht is dit seizoen, een waarschuwingsschot af. Jens Naessens mocht alleen op doelman Silvio Proto af, maar kon de kans niet in een treffer omzetten.

In het vervolg van het eerste bedrijf bleven grote kansen uit omdat Anderlecht het overwicht niet in kansen kon omzetten tegen het stugge Zulte. Ook na rust verdedigde de nummer twee met verve. Via Franck Berrier kreeg het daarvoor zelfs de ultieme beloning. Zijn intikker in de 72ste minuut betekende de overwinning voor de bezoekers.

Een slotoffensief van de ploeg van Van den Brom leverde geen gelijkmaker meer op. Olivier Deschacht was daar het dichtst bij, maar hij zag doelman Sammy Bossut met een knappe reflex redding brengen. Door de overwinning komt Zulte tot op zes punten van Anderlecht en heeft het bovendien nog een duel tegoed.

Anderlecht, dat evenals Zulte al verzekerd is van deelname aan play-offs 1 om de titel, trad overigens aan zonder de geschorste Bram Nuytinck en de niet speelgerechtigde Demy de Zeeuw en Samuel Armenteros. Door de verliespartij is Zulte nu langer ongeslagen dan Anderlecht: zestien duels. De Belgische koploper had op datzelfde aantal kunnen komen, maar zag hoe de rivaal de titelrace weer spannend maakte.

Saillant detail is dat bij aanvang van play-offs 1 de puntentotalen van alle ploegen worden gehalveerd. Zodoende is een titel voor Anderlecht nog allesbehalve een uitgemaakte zaak.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.