Van den Brom: 'Dit gelijkspel voelt als een overwinning'

Anderlecht-trainer John van den Brom was na afloop tevreden met het behaalde punt (2-2) van de koploper tegen achtervolger Club Brugge, maar ontstemd over het optreden van zijn team voor rust.

'Als je in de laatste tien minuten terugkomt van een 2-0 achterstand, voelt dat aan als een overwinning', aldus Van den Brom na afloop tegenover de Belgische media. 'Ik heb risico's genomen met mijn wissels en dat pakte gelukkig goed uit.'

De oefenmeester was niet te spreken over de eerste helft van zijn elftal. 'We waren toen te veel met andere dingen bezig, ook ik. Ik kan niet tegen onrecht en was zwaar geïrriteerd over de toegekende treffer van Brugge.'

Vadis Odjidja-Ofoe stond buitenspel op het moment dat hij in een wirwar van spelers de 1-0 binnenschoot. De aanvaller had kort daarvoor een strafschop gemist en maakte via Lior Rafaelov en Bram Nuytick zijn fout alsnog goed.

'Het was helaas een foute beslissing van scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo en de lijnrechter', aldus de Belgische scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen. 'Odjidja stond buitenspel op het moment dat Rafaelov naar de goal trapte. Dat de bal via Anderlecht-verdediger Nuytinck tot bij hem komt, maakt niet uit.'

Desondanks keek Van den Brom tevreden terug op de topper tegen Brugge. 'Dit gelijkspel voelt aan als een morele overwinning. De kloof met Club blijft achttien punten', besloot de 46-jarige coach.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.