Armenteros bezorgt Anderlecht een punt bij Club Brugge

Anderlecht heeft op bezoek bij Club Brugge in de slotfase de eerste competitienederlaag sinds 27 oktober afgewend. Tijdens de topper in Brugge kwam het elftal van trainer John van de Brom laat op gang. Twee treffers, van Massimo Bruno en invaller Samuel Armenteros, waren voldoende voor een punt: 2-2.

Met winteraankopen Samuel Armenteros en Demy de Zeeuw op de bank maar verdediger Bram Nuytinck in de basis was Anderlecht aanvankelijk machteloos in het Jan Breydel Stadion. De enige keer dat de Brusselse koploper dicht bij een doelpunt kwam, was toen Dennis Praet in buitenspelpositie de paal raakte.

Even daarvoor was Club Brugge, waar aanvoerder Ryan Donk op het middenveld speelde, al op voorsprong gekomen. Anderlecht-doelman Silvio Proto veroorzaakte een penalty door Carlos Bacca neer te halen (foto onder). Hoewel Vadis Odjidja-Ofoe de strafschop niet langs Proto kreeg, scoorde hij in tweede instantie toch. Anderlecht probeerde het initiatief te nemen, maar Club Brugge bleef gevaarlijker in de tegenstoot. Na 62 minuten verdubbelde Bacca dan ook de Brugse marge door een schot van Maxime Lestienne handig van richting te veranderen. Proto had geen antwoord op die onverwachte wending.

Juist toen een nederlaag onafwendbaar leek, kreeg Anderlecht toch de smaak te pakken. Na een gelukkig doelpunt, een slap schot van Bruno ketste via het lichaam van Brugge-verdediger Oscar Duarte in het doel, bracht Van den Brom in de 78ste minuut De Zeeuw en Armenteros in.

De twee invallers brachten Anderlecht het gewenste elan en op aangeven van De Zeeuw tikte Armenteros Anderlecht vier minuten voor tijd op gelijke hoogte. Het was het eerste doelpunt van de van Heracles Almelo overgekomen aanvaller in dienst van de Belgische landskampioen.

Omdat Nuytinck in de slotminuut Ivan Trickovski ten koste van een rode kaart van scoren afhield, bleef de Belgische topper onbeslist. Anderlecht is nu al vijftien competitieduels zonder nederlaag en blijft koploper met negen punten voorsprong op achtervolger Zulte Waregem. Club Brugge blijft zesde met 45 punten. Dat zijn er liefst achttien minder dan Anderlecht (63).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.