Club Brugge wil revanche op paars-wit voor uitnederlaag

Voetbal International blikt geregeld vooruit op een wedstrijd in de Belgische Eerste Klasse. Voor de 28ste speelronde is dat het duel tussen Club Brugge en Anderlecht van zondagmiddag 14.30 uur.

Club Brugge wil revanche op paars-wit voor uitnederlaag


CLUB BRUGGE
Klassering zesde plaats (44 punten uit 26 duels)

Vorm Club Brugge leek zich onder trainer Juan Carlos Garrido redelijk te hebben hersteld van de dramatische start onder diens voorganger Georges Leekens. Maar in het nieuwe kalenderjaar heeft Blauw-Zwart de absolute vorm nog niet te pakken gehad. Door slechts een van de laatste vier competitieduels te winnen (3-1 tegen OH Leuven), moet het nog tot het uiterste gaan om deelname aan Play-off I veilig te stellen. De voorsprong op de nummer zeven, KV Mechelen, bedraagt slechts drie punten; wel heeft Club Brugge een wedstrijd te goed. Voor het team is er alles aan gelegen zich tegen Anderlecht te revancheren voor de eerdere 6-1 uitnederlaag.

Opvallend Ryan Donk stond de laatste competitiewedstrijd tegen SC Lokeren (1-1) weer in de verdediging geposteerd. Trainer Garrido had eerder aangegeven de voormalig speler van onder meer AZ en RKC Waalwijk als vaste verdedigende middenvelder te gebruiken. Maar vanwege een schorsing van centrumverdediger Jim Larsen moest Club Brugge improviseren. De verwachting is dat Donk tegen Anderlecht op het middenveld terugkeert.

Afwezigen Sven Dhoest, Thomas Meunier, Björn Engels, Jonathan Blondel

ANDERLECHT
Klassering eerste plaats (62 punten uit 26 duels)

Vorm Niets lijkt Anderlecht momenteel te kunnen stoppen. Het team van trainer John van den Brom won dertien van de veertien laatste competitieduels; alleen tijdens het treffen met Standard Luik moest het de punten delen. 'Ik had voor de start van het seizoen niet kunnen voorspellen dat we nu al 21 punten boven Club Brugge zouden staan', bekent trainer John van den Brom. 'Want zij waren juist topfavoriet. Maar Anderlecht is al langer aan een fantastische reeks bezig. Zondag willen we de kloof nóg groter maken. Al blijft de clash met Club Brugge er één vol heftige momenten.' Aanvoerder Lucas Biglia zei al dan niet provocerend Club Brugge niet als grootste concurrent te zien. Volgens de Argentijn is dat SV Zulte Waregem; de huidige nummer twee heeft een onderlinge achterstand van acht punten.

Opvallend Matias Suárez zag eind deze week een transfer naar CSKA Moskou opnieuw afgeketst. Voor Van den Brom betekent het aanblijven van de Argentijnse aanvaller, die hoopt fit te zijn bij aanvang van Play-off I, een luxe. Want voor zowel de positie van spits, offensieve middenvelder als de vleugels is bij Anderlecht reeds goed bezet. Vorig seizoen presteerde Suarez onder coach Ariël Jacobs het sterkst op de rechtsbuitenpositie; daar presteert nu de jonge Massimo Bruno naar behoren. Effectief beschikt Van den Brom over twaalf aanvallers voor drie posities.

Afwezigen Milan Jovanovic (geschorst) Andy Najar, Gohi Bi Cyriac en Matias Suarez (allen niet wedstrijdfit)

Club Brugge wacht in competitieverband al ruim drie jaar op een thuisoverwinning op Anderlecht. In de Eerste Klasse won het voor laatste in oktober 2009, het werd 4-2. Gerekend over competitie en play-offs speelden beide teams nadien nog eens vijf keer in Brugge. Alleen tijdens de Play-off I in het seizoen 2010/11 wist Club Brugge te winnen (3-0).

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Club Brugge - Anderlecht 1-0
2008/09 Club Brugge - Anderlecht 1-1
2009/10 Club Brugge - Anderlecht 4-2
2010/11 Club Brugge - Anderlecht 0-2
2011/12 Club Brugge - Anderlecht 1-1


Bekijk hier al onze video's