De Zeeuw en Armenteros trots op inhaalrace Anderlecht

Demy de Zeeuw en Samuel Armenteros droegen zondagmiddag hun steentje bij aan het 2-2 gelijkspel tegen Club Brugge. De aanwinsten van Anderlecht waren verantwoordelijk voor het laatste doelpunt, wat de ploeg van trainer John van den Brom een punt opleverde.

Ruim tien minuten voor tijd stond Anderlecht nog 2-0 achter in Brugge. 'Toen die 2-0 voor Club viel dacht ik wel dat het een lastig verhaal ging worden', vertelde De Zeeuw na afloop van de wedstrijd.

'Gelukkig vloog de bal er eerst in toen hij van richting werd veranderd en gaf ik de pass op Samuel waardoor we alsnog een punt overhielden. De trainer vertelde in de rust nog dat we ze konden pakken, als dat dan gebeurt is het alleen maar goed voor ons.'

Ook Armenteros voelde zich goed na zijn eerste officiële doelpunt voor Anderlecht, de ploeg waarvoor hij afgelopen transferperiode koos na een dienstverband bij Heracles Almelo. 'Het is mijn eerste doelpunt voor Anderlecht, in een mooie wedstrijd.'

'Van een 2-0 achterstand naar 2-2, dat is mooi meegenomen. Ik had twee maanden geen wedstrijd gespeeld dus moet weer hard trainen om superfit te worden, maar ik ben er bijna. Ik heb nu mijn kans gekregen, daar ben ik blij mee.'

Uiteindelijk sloot de Brusselse club het duel met tien man af, omdat voormalig NEC-verdediger Bram Nuytinck een rode kaart kreeg in de negentigste minuut.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.