Van den Brom: 'Ik laat hier enkele vrienden achter'

Reacties

John van den Brom heeft in een eerste reactie op zijn ontslag bij Anderlecht aangegeven dat hij graag zijn klus had willen afmaken.

Van den Brom: 'Ik laat hier enkele vrienden achter'

'Dit is een erg moeilijk moment voor mij en ik heb altijd gehandeld om het beste uit deze spelersgroep te halen', vertelt de ex-coach van AGOVV, ADO Den Haag en Vitesse op de clubwebsite. 'Ik blijf er van overtuigd dat er voldoende talent schuilt in deze selectie. Het is jammer dat ik mijn werk niet heb kunnen afmaken maar de voetbalwereld zit nu eenmaal zo in elkaar.'

Van den Brom: 'Ik wil ook de staf en de medewerkers van RSCA bedanken voor de hulp en de samenwerking. Anderlecht is een warme club wat het vertrek des te pijnlijker maakt. Ik laat hier enkele vrienden achter. Tenslotte wil ik de supporters danken voor de ondersteuning.'

De kritiek op het functioneren van Van den Brom was er al een tijdje, maar Anderlecht bleef de trainer lang steunen. De verliespartij tegen Leuven, dat voorlaatste staat op de ranglijst, kon de clubleiding echter niet door de vingers zien.

De assistent van Van den Brom, Besnik Hasi, moet Anderlecht in de play-offs om de titel aan successen helpen. Deze titelstrijd start over twee weken. Omdat bij de start van de play-offs de puntenaantallen van alle deelnemende clubs gehalveerd worden, mag Paars-Wit nog op de titel hopen. De achterstand op koploper Standard Luik bedraagt nu twaalf punten, maar is in feite slechts de helft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.