Van den Brom hamert op effectiviteit bij AZ

Reacties

Volgens AZ-coach John van den Brom heeft het Europa League-duel van donderdag met FC Augsburg (0-1) eens te meer bewezen dat de Alkmaarders effectiever moeten worden. De Kuip is zondag het strijdtoneel waar die betere doeltreffendheid tot uiting gebracht moet worden.

Van den Brom hamert op effectiviteit bij AZ

'Natuurlijk, mijn spelers weten ook wel dat we goede kansen hadden om een resultaat neer te zetten tegen Augsburg. Het belangrijkste was dat we nul kansen hebben weggegeven en zelf veel kansen hebben gecreëerd', zo stipte de coach van AZ op de website van de Alkmaarders het Europa League-duel van donderdag nog even aan.

Volgens Van den Brom kunnen er lessen getrokken worden uit de krachtmeting met de Duitse hekkensluiter. 'Ik hoorde vanmorgen dat we dat creëren van kansen ook in de competitie goed doen. We staan wat dat betreft op de tweede plek. Maar als het gaat om het verzilveren van kansen, staan we in een klassement op de dertiende of veertiende plek. Dat is iets waar we mee aan de slag moeten; dat moet beter. Werk aan de winkel.'

In die jacht op goals zal Van den Brom nog wel even moeten wachten op Mounir El Hamdaoui, die zondag op bezoek bij Feyenoord nog niet zijn rentree bij AZ kan maken. 'Feyenoord-uit zou wat dat betreft een mooie wedstrijd zijn, ook omdat hij in Rotterdam woont. Maar Mounir heeft de hele week aangepast getraind, hij moet nog even geduld hebben. Jammer dat hij nog niet beschikbaar is, maar z’n herstel gaat goed. Ik denk niet dat het heel lang meer gaat duren.'

Tot slot richtte de coach van de Alkmaarders zich op Feyenoord, dat dit seizoen goed presteert en alleen op basis van doelsaldo koploper Ajax voor moet laten. 'Ze zijn in the mood. Ze hebben vorige week tegen Heerenveen een geweldige eerste helft gespeeld. Ik weet nog dat we vorig jaar een fantastische wedstrijd in De Kuip speelden (2-2, red.). Dat was voor ons de ommekeer in het seizoen. We zijn nu wat verder met z’n allen, maar de situatie dat we nog te laag staan is hetzelfde', aldus Van den Brom, die vorig jaar derde werd en nu tiende staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.