Van den Brom grapt na magere zege: 'Zand in de ogen'

Reacties

Hoewel AZ-coach John van den Brom grif toegaf dat AZ allesbehalve overtuigend speelde tegen Willem II, telde de trainer van de Alkmaarders zijn zegeningen. Bij de Tilburgers overheerste vooral teleurstelling.

Van den Brom grapt na magere zege: 'Zand in de ogen'

In Alkmaar won AZ zaterdagavond met 2-0, maar deed Willem II heel aardig mee. 'We hebben niet spectaculair gespeeld', erkende Van den Brom bij de NOS. 'Ik heb niet genoten van mijn ploeg. Maar de organisatie was wel weer goed en we hebben weinig weggegeven. Bovendien hebben we weer de nul gehouden, heeft Iliass (Bel Hassani, red.) zijn debuut gemaakt en Ben (Rienstra, red.) zijn rentree. En we maken natuurlijk twee mooie goals', zo zag hij zeker lichtpuntjes.

'Maar het klopt, er zat wat stramheid in het elftal', vervolgde Van den Brom. 'We moeten blijven winnen, want daar gaat het om. Natuurlijk willen we altijd meer, mooier en beter. Maar we mogen ook gewoon wel een keer tevreden zijn met de punten', aldus Van den Brom, die gekscherend besloot toen hij werd geconfronteerd met de aanwezige scout van Europa League-tegenstander Dundalk. 'Zand in de ogen', grapte hij, refererend aan het duel met de Ieren van donderdag.

Volwassener
De verliezende coach, Erwin van de Looi, zag dat het zijn ploeg aan stootkracht ontbeerde. 'Zij hadden met Vlaar, Van Eijden en Luckassen in het centrum natuurlijk ook wel wat staan. Het gaat uiteindelijk om de goals en die maken we niet. Zij zijn misschien ook wel iets volwassener in de duels. Maar goed, het spel is al een stuk beter dan aan het begin van het seizoen.'

Willem II-aanvoerder Jordens Peters sprak woorden van gelijke strekking. 'Dit doet wel pijn, want het draait toch om de punten. Als je zo voetbalt tegen een ploeg die topvier gaat spelen, dat schept verwachtingen. We hebben het ook in De Arena laten zien, maar het veldspel ben je over twee weken al vergeten…'

Cliffhanger
Peters zelf beleefde turbulente weken. Bijna de gehele transferperiode ging het over zijn op handen zijnde overgang naar SC Heerenveen. Een transfer die er uiteindelijk nooit kwam. 'Natuurlijk doet het wat met je, ik had graag de overstap gemaakt. Maar mijn teamgenoten, de staf en de fans kunnen er niks aan doen, dus ik ga nu hier weer vol aan de bak. We hebben even de gemoederen laten bedaren, ik heb wat vrije dagen gehad om er met mijn familie over te praten. De soap moest even stilliggen en de cliffhanger is nu geweest, het is tijd voor rust', aldus de verdediger, die zaterdagavond nog wel liet weten dat de clubleiding hem nog een nieuwe aanbieding zal voorleggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.