Bevlieging Jahanbakhsh leidt zege van AZ op Willem II in

AZ heeft zonder te overtuigen met 2-0 gewonnen van Willem II. Een fraaie goal van Alireza Jahanbakhsh bleek de inleiding voor het binnenhalen van de punten.

Na achttien minuten brak het moment van de Iraanse aanvaller aan. Door slecht en ongecontroleerd wegwerken van Darryl Lachman viel de bal enigszins gelukkig voor de voeten van Jahanbaksh, die na zijn aanname met rechts verwoestend uithaalde met links (foto): 1-0. Even daarvoor had Fred Friday een grote kans namens de Alkmaarders gemist door van dichtbij de bal tegen het lichaam van Kostas Lamprou te koppen.

Met zijn goal toonde Jahanbaksh, die in de rust vanwege lichte klachten in de kleedkamer achterbleef, zijn waarde voor de ploeg van coach John van den Brom. Van de acht goals die AZ dit seizoen maakte, nam hij er drie zelf voor zijn rekening en één keer was hij aangever.

De voorsprong van de thuisploeg betekende niet dat AZ ook een overwicht had. Willem II voetbalde prima mee. Bijna zette Erik Falkenburg dat veldspel voor rust om in een treffer, maar zijn inzet raakte de paal. Ook een klutssituatie, waarbij de Tilburgers om een penalty vroegen, leverde vervolgens geen treffer op.

AZ bood het thuispubliek ook na rust niet al te veel om van te genieten, maar bleef wel overeind zonder veel weg te geven. In de slotfase gebeurde dat met Iliass Bel Hassani als debutant en invaller binnen de lijnen. Willem II zocht nog wel verwoed naar de gelijkmaker, maar die kwam er door een gebrek aan stootkracht niet meer. In de absolute slotfase maakte Levi Garcia het feestje van AZ zelfs nog wat groter met de 2-0.

Daardoor beleefde AZ een goede generale repetitie voor het Europa League-duel met het Ierse Dundalk van donderdag. In de competitie staat AZ na vijf duels op tien punten. Willem II moet het doen met vier punten.