Van den Brom geeft Vlaar basisplek terug

Reacties

Ron Vlaar keert zaterdagavond tegen FC Groningen (18.30 uur) terug in de basis bij AZ. Trainer John van den Brom zag zijn aanvoerder de voorbije weken vorderingen maken op de training en gunt hem daardoor weer een plek aan de aftrap.

Van den Brom geeft Vlaar basisplek terug

In de interlandperiode kon Van den Brom naar lieve lust schaven aan zijn ploeg. 'In de afgelopen twee weken hebben we veel kunnen trainen. Daarin heb ik goede dingen gezien', zei Van den Brom tijdens het perspraatje in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. 'We hebben daaraan en aan de overwinning op ADO Den Haag een goed gevoel overgehouden. Daar willen we zaterdag de vruchten van plukken.'

Een van de observaties van Van den Brom was dat Vlaar stappen maakte, waardoor hij zich weer mag opmaken voor een basisplaats. De verdediger maakte begin maart in de wedstrijd tegen Excelsior (1-1) zijn rentree in het elftal na een kuitblessure. Tijdens dat duel leidde hij met een fout de treffer van Mike van Duinen in en ging hij voortijdig naar de kant. Vervolgens bleef Vlaar kwakkelen met zijn fitheid, waardoor hij het treffen met ADO Den Haag (4-0 winst) voor de interlandperiode miste.

De captain van de Alkmaarders zal zaterdag weer starten, waardoor Derrick Luckassen doorschuift naar het middenveld. 'Verder wil ik niets veranderen', zei Van den Brom. Alireza Jahanbakhsh, die donderdag laat terugkwam van interlandverplichtingen met Iran, zal in ieder geval niet beginnen. 'Hij is fit, maar niet fit genoeg om te starten. We hebben deze week drie wedstrijden. Daar houden we ook rekening mee.' Na het duel met FC Groningen volgen de wedstrijden tegen Ajax (woensdag, uit) en Roda JC (volgende week zondag, thuis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.