Enorme blunder Vlaar breekt AZ op tegen Excelsior

Reacties

AZ heeft de bekereuforie zondagmiddag geen vervolg gegeven in de Eredivisie. De Alkmaarders kwamen in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Excelsior: 1-1.

Enorme blunder Vlaar breekt AZ op tegen Excelsior

Beide clubs begonnen met een matige reeks in de benen aan het duel in het AFAS Stadion. AZ won slechts één van zijn laatste acht duels in alle competities, al werd het gelijkspel in reguliere speeltijd tegen SC Cambuur afgelopen donderdag wel bekroond met het winnen van de strafschoppenreeks. Bij Excelsior dateerde de laatste Eredivisie-zege alweer van 19 november, toen de Rotterdammers te sterk waren voor stadgenoot Sparta Rotterdam (3-2).

De thuisploeg begon sterker in Alkmaar en beloonde zich in de twintigste minuut met de openingstreffer. Joris van Overeem, die voor het eerst sinds december weer eens in de basis begon, stuurde Dabney dos Santos weg. De twintigjarige aanvaller stormde er alleen vandoor, maar stuitte op Excelsior-doelman Warner Hahn. Via het hoofd van Milan Massop kreeg hij de bal plots toch weer voor zijn voeten. Die tweede kans liet Dos Santos niet liggen, via Hahn ging de bal uiteindelijk in het doel: 1-0.

In een niet bijzonder hoogstaand duel kregen beide ploegen vervolgens mogelijkheden, maar het bleef bij één treffer in de eerste helft. Van den Brom bracht na rust met de achttienjarige Calvin Stengs een debutant het veld in, maar het was een routinier die AZ in de problemen bracht. Ron Vlaar maaide volledig over de bal heen na een van richting veranderde voorzet en bood Mike van Duinen daarmee een schietkans. De Excelsior-spits draaide snel en schoot de bal uit een moeilijke hoek knap langs Krul: 1-1.

Met invaller Wout Weghorst erbij ging AZ in de slotfase op zoek naar de winnende treffer, maar de thuisploeg liep op zijn tandvlees in de slotfase. Vlaar toonde zich nog van zijn goede kant door goed verdedigend op te treden bij een Rotterdamse counter en aan de andere kant bijna de 2-1 binnen te koppen, maar de 32-jarige verdediger kreeg zijn revanche niet. De euforie van de plaatsing voor de KNVB-bekerfinale maakte daardoor plaats voor teleurstelling bij de thuisploeg.

Door het punt tegen Excelsior stijgt AZ weliswaar naar plek vijf, de Alkmaarders moeten wel vrezen dat nummer vier FC Utrecht afstand neemt in het duel met ADO Den Haag zondagmiddag (14.30 uur). Excelsior komt op gelijke hoogte met Go Ahead Eagles en Roda JC Kerkrade en passeert laatstgenoemde op basis van het doelsaldo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.