Van den Brom en Been tegenover elkaar in halve finale

RC Genk en Anderlecht maken zich op voor de eerste confrontatie in de halve finales van het toernooi om de Belgische beker. Anderlecht-trainer John van den Brom begint waarschijnlijk met de al verloren geachte 'zoon' Lucas Biglia in de basis tegen de ploeg van trainer Mario Been, bij wie de druk stilaan toeneemt.

Van den Brom en Been tegenover elkaar in halve finale

'Lucas blijft mijn aanvoerder en trainde heel gretig. Het zou goed kunnen dat hij start', aldus Anderlecht-trainer John van den Brom in de Belgische media. Mede door de schorsing van Sacha Kljestan lijkt een rentree van de Argentijn zo goed als zeker. Eerder deze maand raakte hij nog in opspraak omdat hij zonder iets te laten weten langer in zijn vaderland verbleef, waarop al werd gesuggereerd dat hij een transfer wilde forceren.

'Hij blijft een van de belangrijkste spelers van Anderlecht én mijn aanvoerder', houdt Van den Brom vertrouwen in Biglia. 'Het is alsof Lucas nooit is weggeweest. De eerste dag dat ik hem weer zag, heb ik met hem gepraat over die hele affaire', vervolgt de oefenmeester die hoopt in het eerste duel met Genk een goede uitgangspositie neer te zetten.

'We hebben het thuisvoordeel en dat moeten we uitbuiten. Als we nu al onze slag kunnen slaan, zullen we dat niet nalaten. Maar dat wordt niet eenvoudig, want ik heb de wedstrijden tegen Genk nog goed op mijn netvlies staan', aldus Van den Brom over de ploeg van zijn landgenoot Been. Waar Anderlecht in de Belgische competitie comfortabel aan kop staat, heeft Genk het lastig. Het elftal van trainer Been bezet een teleurstellende zesde plaats in de competitie en hoopt het huidige seizoen wat glans te geven door de finale van de beker te halen ten koste van de grote favoriet uit Brussel.

'Ik voel helemaal geen druk. Al lees ik de kranten ook wel de laatste dagen', aldus Been. 'Natuurlijk, doemdenkers zeggen dat we nu nog wel op drie fronten meestrijden, maar dat we geen enkele prijs zullen halen. Dan zeg ik op mijn beurt dat de goede vorm van de competitiestart ook ineens terug kan zijn.'

De voormalige coach van Feyenoord hoopt met zijn team de goede vorm weer terug te vinden in de hoofdstad. 'Het belang van de beker is zeer groot. We moeten niet per se winnen, het belangrijkste is dat we een goed resultaat halen met het oog op de terugwedstrijd. Voor 0-1 zou ik meteen tekenen.'

Anderlecht en RC Genk treffen elkaar woensdagavond om 20.00 uur in het Constant Vanden Stockstadion stadion van Anderlecht. De return tussen de Belgische ploegen volgt op zaterdag 2 maart in Gent.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen